در شب «آدمهای با معرفت سینما» چه گذشت؟
در شب بازیگران بدلکار سینمای ایران از آنان به عنوان «آدمهای با معرفت سینمای ایران» یاد شد و سپس از رفیع مددکار، سیامک حلمی، زهرا برومند، امیر بدری، حسن نوروزی وفا و مجید شهریاری تقدیر شد.
به گزارش دنیای 77، شامگاه ۲۱ آبان ماه تالار سیفالله داد خانه سینما میزبان «شب بزرگداشت بازیگران بدلکار سینمای ایران» بود؛ کامران ملکی که اجرای برنامه را برعهده داشت در سخنانی گفت: باعث افتخار من است که مجری برنامهای باشم که آدمهای با معرفت سینمای ایران در آن جمع هستند، افرادی که به درستی خاک صحنه را خوردهاند.
او با تعریف و تمجید از صنف بازیگران بدلکار سینمای ایران که همیشه کنار خانه سینما بودند، از نیلی نایب رییس این صنف دعوت کرد که روی صحنه بیاید.
نیلی در سخنانی از هیات مدیره و به ویژه علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما تشکر کرد که مشوق برگزاری این برنامه بودند.
او سخنانش را با یادی از زندهیاد فرشته طائرپور تهیهکننده سینما که برای برگزاری جشن قبلی حمایت ویژهای داشته به پایان بُرد و به یاد این هنرمند که به دلیل کرونا از دنیا رفت، دقایقی سکوت اعلام کرد.
نیلی همچنین از منوچهر شاهسواری مدیرعامل سابق خانه سینما به عنوان هنرمندی که در جشن قبلی این صنف همکاریهای لازم را داشت هم تشکر کرد.
سپس علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما در سخنانی گفت: در دهههای گذشته که فعالیت صنفی داشتم؛ همیشه عبارتی را (چه از بیرون صنف و چه از درون صنف) میشنیدم که خیلی خوشایندم نبود و آن هم عبارت «صنف ضعیف» بود. در حالیکه ما در سینما صنف ضعیف نداریم. ما خودمون نباید این موضوع را در ذهن وارد کنیم که اعضاء ضعیف خانه سینما هستیم.
او با بیان اینکه «برخی عوامل فیلم که اتفاقا خیلی هم اسامیشان مطرح نمیشود، اگر نباشند یک فیلم ساخته نمیشود» خطاب به افراد حاضر در مراسم گفت: ما امروز در کنار هم قرار گرفتیم که بگویم سینما، آدمهای شریفاش را فراموش نمیکند، حتی اگر در پرده های بزرگ نباشند ولی در تاریخ سینما هستند. همه صنوف چه منشی صحنه، چه دستیار صدا و چه بدلکارها.
علی دهکردی اظهار امیدواری کرد که «این برنامه ها برای صنفهای دیگر نیز برگزار شود» و همچنین تاکید کرد انتخاب ها و تقدیرها جنبه گزینشی نداشته و فقط نمونه است.
به گفته کامران ملکی؛ انجمن بازیگران بدلکار ۲۰۰ عضو دارد و بسیاری از این اعضا این روزها کار نمیکنند و انجمن توجه ویژهای به این اعضاء دارد.
تقدیر از رفیع مددکار
سپس با پخش کلیپی از رفیع مددکار تقدیر شد. او با ۶۷ سال سابق کار در سینما، از سال ۱۳۳۶ فعالیتش را آغاز کرده است و گفته میشود پیش از فیلم «گنج قارون» در سینما فعال بوده است.
این تقدیر با حضور علیزاده رییس انجمن بازیگران بدلکار سینما، حبیب اسماعیلی تهیهکننده و عضو هیات مدیره خانه سینما انجام شد.
حبیب اسماعیلی در سخنانی گفت: من جزو عاشقان سینما بودم و احساس غرور میکنم که در اینجا برای تقدیر از صنف بامعرفت سینمای ایران حاضر هستم.
تقدیر از سیامک حلی
سپس با پخش کلیپی از سیامک حلی بازیگری که متولد ۱۳۳۳است، تقدیر شد؛ او به عنوان یکی از نقش منفی سینما به عنوان بازیگری جذاب و دوست داشتنی معرفی شد.
در این تقدیر، علیرضا نجف زاده بازرس خانه سینما ، اصانلو از صنف بازیگران بدلکار و امیر عابدی هنرمند عکاس حضور داشتند.
تقدیر از زهرا برومند
در ادامه شب بازیگران بدلکار سینمای ایران از زهرا برومند بازیگر که متولد ۱۳۳۰ است، تقدیر شد.
این تقدیر با حضور فریبا کوثری بازیگر و عضو هیات مدیره خانه سینما و شیما غفاری عضو انجمن منتقدان سینمای ایران و سردبیر خبرگزاری دانشجویان ایران (دنیای 77) انجام شد.
فریبا کوثری بازیگر در این تقدیر از صنف بازیگران بدلکار سینمای ایران که در همه شرایط در کنار اهالی سینما هستند،تشکر کرد.
شیما غفاری هم در سخنانی یادآور شد که در خبرگزاری دنیای 77 در بیش از ۲۰ سال فعالیتش در بخش سینما تلاش کرده با همراهی همکارانش انعکاس دهنده بخشی از فعالیت هنرمندانی باشند که در صدر خبرهای رسانهها نیستند و کمتر کسی سراغ آنها میرود.
تقدیر از امیر بدری
سپس با حضور محمد مهدی عسگرپور (رییس هیات مدیره خانه سینما) و علی دهکردی (مدیرعامل خانه سینما) از امیر بدری تقدیر شد.
عسگرپور رییس هیات مدیره خانه سینما با بیان اینکه «باعث افتخارش است که در این شب حضور دارد» سخنانش را اینگونه ادامه داد: واقعیت توضیح کار ما در تمام بخشهای سینما برای بیرون سینما خیلی سخت است، هر جا میرویم باید توضیح بدهیم که کار ما چگونه است، چون برخی فکر میکنند برای ساخت یک فیلم ۹۰ دقیقهای ما فقط یک هفته درگیر هستیم در حالیکه اینگونه نیست و ماهها فیلمبرداری داریم. البته اخیرا به مدد ماهواره پشت صحنه فیلمهای خارجش نشان داده شده است و کمی اوضاع تفاوت کرده اما نمیدانند که پشت صحنه سینمای ما پرخطرتر است و قابل مقایسه با فیلمهای خارجی که خیابانها را برای کار میبندند، نیست و اینجا همه چی واقعیتر است.
وی یادآور شد: باید تلاش کنیم شغلمان را درست توضیح بدهیم و قدر و منزلت خودمون را اول خودمون بدانیم.
عسگرپور در بخش دیگری از سخنانش از صنف بدلکاران که در سالهای قبل علاقهمند بودند، عضو خانه سینما شوند اما برخی سنگاندازی میکردند، یاد کرد و ادامه داد: من در مقطعی که مدیرعامل خانه سینما بودم،تلاش کردم این دوستان عضو خانه سینما شوند.
او با بیان اینکه «باید عرصههای جدید را قبول کنیم، بپذیریم و مقاومت نکنیم» تاکید کرد: در برخی اصناف خیلی از همکاران به روز نشدند، در حالیکه الان سرعت تکنولوژی خیلی بالا رفته است و باید خودمون را با شرایط جدید به روز کنیم.
امیر بدری با حضور محمد مهدی عسگرپور، علی دهکردی و علیزاده تقدیر شد.
امیر بدری در سخنانی کوتاه ابراز خرسندی کرد که اولین جایزه اش را میگیرد و گفت : باعث افتخارم است که در کنار پیشکسوتان تقدیر میشوم.
در ادامه از یک تیم جوان بدلکار خانم با مدیریت خانم تیموری دعوت شد که روی صحنه حاضر شوند.
تقدیر از حسن نوروزی وفا
سپس از حسن نوروزی وفا معروف به حسن فردین که زاده ۱۳۳۰ تقدیر شد و کامران ملکی از او به عنوان فردی که بخشی از خاطرات خانه سینما را ثبت کرده است،یاد کرد.
این تقدیر با حضور علیرضا حسینی عضو هیات مدیره خانه سینما، مجید امانی زاده رییس انجمن پشتیبانی تولید و حسن رضایی از صنف بدلکاران سینما انجام شد.
علیرضا حسینی سخنانش را اینگونه آغاز کرد: سلام خدمت عاشقان واقعی سینما. وقتی من به دنیا آمدم، آقای نوروزی وفا وارد سینما شده است بنابراین نمیتوانم خاطره بگویم اما به هرحال فیلم ها و آثارشان را دیدیم.
وی ادامه داد: حسن آقا جای همه صنفها میتواند کار کند، فقط بازیگر بدلکار نیست.
حسن نوروزی وفا هم با تقدیر و تشکر از برگزارکنندگان این برنامه خاطرنشان کرد: ما قبل از انقلاب دیده نمیشدیم حتی اسم ما را نمینوشتند اما بعد انقلاب به ما توجه شد.
تقدیر از مجید شهریاری
در ادامه مراسم از مجید شهریاری بازیگر که متولد ۱۳۳۹ تقدیر شد. این تقدیر با حضور محسن امیریوسفی عضو هیات مدیره خانه سینما، غلامرضا کاظمی دینان استاد روابط عمومی و روزنامهنگاری وحسین سلیمانی عضو انجمن بازیگران انجام شد.
محسن امیر یوسفی در سخنانی گفت: خوشحالم که امشب در خدمتتان هستم. سپاسگزارم از همراهی این دوستان که درس فعالیت صنفی را به ما دادند. سینمای ایران همیشه در کنار مردم ایران بوده و خواهد بود و خوشحالم که شما همیشه در کنار سینمای ایران بودید و هستید، ما درس معرفت را از شما گرفتیم.
کاظمی دینان هم در سخنانی گفت: جامعهای که به هنر و هنرمند بها میدهد، جامعهای با فرهنگ بالاست و جامعهای با فرهنگ بالا، هیچ وقت شکست نمیخورد چون افراد آگاه دارد.
او خطاب به حاضران گفت: شاد و پر انرژی جلو بروید، نسل های آینده قدردان شما هستند.
حسین سلیمانی با تشکر از اینکه واژه «کتک خور» به عنوان «بازیگران بدلکار» فرهنگسازی شده است، خطاب به حاضران این صنف گفت: خیلی صحنههای هیجان انگیز سینما، اگر شما نبودید زیبا نمیشد.
در این برنامه که با مشارکت خانه سینما، انجمن بازیگران بدلکار، صندوق اعتباری هنر و با کارگردانی احد صادقی برگزار شد، این درخواست مطرح شد که به صنف بدلکاران در جشنواره فیلم فجر توجه ویژهای شود حتی در حد یک لوح تقدیر.
انتهای پبام