سلامتکسب و کار دنیای 77

بهترین مکمل برای وزن گیری جنین

تاثیر مولتی ویتامین بر وزن گیری جنین

به خانم‌های باردار توصیه می‌شود که از پایان ماه چهارم بارداری مصرف مولتی ویتامین را آغاز کنند چرا که به دلیل سبک زندگی نادرست و رژیم غذایی نامناسب بسیاری از خانم ها با کمبود ویتامین ها و مواد معدنی مواجه هستند که اگر جبران نشود می‌تواند تاثیرات نامطلوبی بر وزن گیری جنین و رشد کودک آنها داشته باشند و در دوران بارداری عواقب ناخوشایندی را برای مادر و جنین وجود بیاورد. ممکن است این سوال برای شما هم مطرح شده باشد که چرا معمولاً توصیه می کنیم که خانم ها در دوران بارداری حتما از ویتامین ها استفاده کنند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که جنین در رحم مادر قرار دارد برای رفع تمام نیازهای خود به مادر وابسته است لذا رژیم غذایی مادر در رشد و سلامت کودک نقش مهمی ایفا می کند. در این مطلب به تاثیر مولتی ویتامین برای وزن گیری جنین می پردازیم.

بهترین مکمل برای وزن گیری جنین

اهمیت مصرف مولتی ویتامین و تغذیه مناسب

مصرف مولتی ویتامین قبل از تولد جنین، شکاف تغذیه ای را پر میکند و باعث می شود که تولد جنین در صحت و سلامت انجام شود. کمبود بعضی از مواد مغذی ممکن است باعث سقط جنین و یا نقص عضو شود، حتی در برخی از موارد ممکن است مرگ جنین، نتیجه تغذیه نادرست مادر در دوران بارداری باشد. بنابراین مادران باید در دوران بارداری به تغذیه خود بسیار اهمیت ‌بدهند. پیشنهاد می شود در این دوران با یک متخصص تغذیه و پزشک متخصص صحبت کند و مواد غذایی و داروهایی را که برای شما تجویز می کنند دقیق مصرف نمایید.

مولتی ویتامین در بارداری چه تاثیری دارد؟

 کمبود مواد مغذی در رشد تکامل جنین اثر منفی دارد و مشکلاتی نظیر سقط جنین، تولد زودهنگام جنین ، عقب ماندگی ذهنی و حتی مرگ را نیز به بار می آورد.  لذا اگر زن باردار از لحاظ ویتامین ها و مواد معدنی دچار کمبود باشد این کمبود می تواند با مصرف مکمل مولتی ویتامین مینرال جبران شود. از جمله فواید مولتی ویتامین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش حالت تهوع ، مولتی ویتامین هایی که حاوی ویتامین ب۶ هستند حالت تهوع را در زنان باردار کاهش می دهند. زنانی که قبل از بارداری قرص مولتی ویتامین استفاده کنند درسه ماه نخست بارداری نسبت به سایرین کمتر حالت تهوع را تجربه می‌کنند.
  • کاهش خطر نقص های مادرزادی یکی از مهمترین دلایل ضرورت مصرف مولتی ویتامین در دوران بارداری ،اطمینان از این است که بدن به اندازه کافی اسید فولیک دریافت می‌کند زیرا اسید فولیک در حد قابل توجهی خطر نقص لوله عصبی را در جنین کاهش می دهد.
  • تحقیقات نشان می دهند که مصرف قرص مولتی ویتامین در دوران بارداری می‌تواند تا حدی خیال شما را راحت کند که  فرزند شما سالم به دنیا می‌آید.
  • بنابراین مصرف مولتی ویتامین قبل از بارداری و در دوران بارداری در نقص هنگام تولد، عدم تعادل وزن کودک، زایمان زودرس و کم خونی مادر اهمیت دارد.
  • مصرف مولتی ویتامین می تواند سبب بهبود رشد کودک شود.
  • از جمله قوائد مصرف مولتی ویتامین این است که می‌تواند در غدد و رشد شناختی کودک تا دو سالگی نقش مهمی داشته باشد.
  • مصرف مولتی ویتامین در دوران بارداری برای جلوگیری از ابتلای کودک به بیش فعالی نقش مهمی دارد. بیش فعالی یا اختلال ای دی اچ دی  یکی از اختلالات روانی هست و می‌تواند مشکلات نقص توجه و تکانشگری را که می‌تواند پایه بسیاری از نقایص در مشکلات اجتماعی شود را به دنبال داشته باشد.

مولتی ویتامین در بارداری و چاقی

نکته آخر که لازم هست در مورد مصرف مولتی ویتامین در دوران بارداری به آن اشاره کنیم این است که بسیاری از خانم های باردار این نگرانی را دارند که آیا مصرف مولتی ویتامین باعث افزایش وزن می شود؟ تحقیقات علمی نشان داده اند که مصرف ویتامین ها در دوران بارداری باعث افزایش وزن مادر باردار نمی شوند. اکثر زنان باردار چه از مولتی ویتامین استفاده کنند چه استفاده نکنند در دوران بارداری افزایش ۱۱ تا ۱۵ کیلوگرمی در وزن خود را خواهند داشت.

قرص های مولتی ویتامین دارای کالری نیستند که وزن را افزایش بدهند لذا افزایش وزن در دوران بارداری به دلیل تکامل جنین است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید بعضی از مطالعات نشان داده اند که مولتی ویتامین با تنظیم سوخت و ساز  متابولیسم بدن این قابلیت را دارد که از افزایش وزن نیز پیشگیری کند.

افزایش وزن جنین در بارداری

افزایش وزن جنین در بارداری با رعایت رژیم غذایی مناسب و تغییر سبک زندگی امکان پذیر است. هنگامی که متوجه باردار شدن خود شدید ، توجه به رژیم غذایی ، ورزش و سبک زندگی خود برای رشد و نمو جنین مهم است. هر مادری آرزو دارد تا بچه ای سالم داشته باشد و یکی از پارامترهایی که به شما کمک می کند در مورد سلامتی کودک خود قدمی بردارید، وزن جنین است.

وزن جنین چگونه محاسبه می شود؟

اغلب مادران باردار نخستین سونوگرافی خود را در سه ماهه اول بارداری انجام می دهند. رادیولوژیست ها برای بررسی رشد و نمو جنین از روش های مختلف اندازه گیری استفاده می کند. بخش های مختلفی از بدن جنین که در هر بار مراجعه توسط رادیولوژیست اندازه گیری می شود، عبارتند از:

    HC   اندازه دور سر

    AC   اندازه دور شکم

    HL   اندازه استخوان بازو

    FL   طول استخوان ران

    OFD   قطر اکسیپیتوفرونتال

    BPD   اندازه بزرگترین قطر سر

در ادامه رادیولوژیست بر اساس این پارامترهای سونوگرافیک میزان وزن جنین و سن حاملگی را تعین می کند. علاوه بر آن تاریخ تقریبی زایمان نیز محاسبه خواهد شد. اگرچه برآورد تاریخ زایمان ممکن است از دقت چندانی برخوردار نباشد ولی به پزشک در از رشد جنین کمک بسیار موثری می کند. میزان رشد هر جنین با جنین دیگر متفاوت است؛ بنابراین در نمودار زیر فقط یک تصویر کلی از تغییرات وزن جنین ارائه شده و بیانگر وزن قطعی جنین در طول هفته های بارداری نیست.

هفته بارداری
متوسط وزن جنین به گرم
۸ ۱
۹ ۲
۱۰ ۴
۱۱ ۷
۱۲ ۱۴
۱۳ ۲۳
۱۴ ۴۳
۱۵ ۷۰
۱۶ ۱۰۰
۱۷ ۱۴۰
۱۸ ۱۹۰
۱۹ ۲۴۰
۲۰ ۳۰۰
۲۱ ۳۶۰
۲۲ ۴۳۰
۲۳ ۵۰۱
۲۴ ۶۰۰
۲۵ ۶۶۰
۲۶ ۷۶۰
۲۷ ۸۷۵
۲۸ ۱۰۰۵
۲۹ ۱۱۵۳
۳۰ ۱۳۱۹
۳۱ ۱۵۰۲
۳۲ ۱۷۰۲
۳۳ ۱۹۱۸
۳۴ ۲۱۴۶
۳۵ ۲۳۸۳
۳۶ ۲۶۲۲
۳۷ ۲۸۵۹
۳۸ ۳۰۸۳
۳۹ ۳۲۸۸
۴۰ ۳۴۶۲
۴۱ ۳۵۹۷
۴۲ ۳۶۸۵

چگونه می توان وزن جنین در بارداری را افزایش داد؟

شاید شما هم به عنوان یک مادری که می خواهید در آینده باردار شوید این سوال برایتان مطرح شود که چگونه می توان وزن جنین در بارداری را افزایش دهم؟ برخی راهکارها برای افزایش وزن جنین در بارداری عبارتند از:

رژیم غذایی سالم را رعایت کنید.

تغذیه مهمترین نقش را در بارداری ایفا می کند. از این رو برای کمک به افزایش وزن جنین باید انواع میوه های تازه، سبزیجات، غلات کامل، گوشت و مرغ را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

آجیل و میوه خشک بخورید.

مصرف آجیل و میوه های خشک در یک رژیم غذایی سالم و متعادل کاملا ضروری است؛ بنابراین می توانید بادام، برگه زردآلو، انجیر خشک، گردو و سایر انواع آجیل و میوه های خشک را به برنامه غذایی خود اضافه کنید. ولی با این حال بهتر است از مصرف بیش از حد آنها خودداری شود.

مکمل بارداری را مصرف کنید.

مصرف مکمل های بارداری بهترین گزینه برای اطمینان از روند سالم رشد و تکامل جنین است. علاوه بر آن این مکمل ها در روند وزن گیری جنین نیز نقش موثری دارند. البته به یاد داشته باشید که مکمل ها زمانی تاثیرگذار خواهند بود که به طور مرتب مصرف شوند.

از کم آبی بدن جلوگیری کنید.

به منظور پیشگیری از کم آبی بدن در دوران بارداری آب و مایعات کافی مصرف کنید. مواجهه با مشکل کم آبی در بارداری در این دوران با عوارض جانبی بر سلامت خود و جنین همراه است. به منظور هیدراته نگه داشتن بدن می توانید انواع آب میوه، آب سبزیجات، شیر، دوغ و یا آب را در رژیم غذایی خود مصرف کنید.

خواب و استراحت کافی داشته باشید.

برخورداری از خواب و استراحت کافی در مادران باردار بسیار ضروری است. فشار بیش از حد و غیر ضروری در این دوران با تاثیرات نامطلوبی بر روند رشد و تکامل جنین همراه است؛ بنابراین به منظور حفظ سطوح مناسبی از انرژی خود سعی کنید حداقل ۸ ساعت خواب در طول شبانه روز داشته باشید.

آرام و مثبت باشید.

مراقبت از سلامت جسمی در دوران بارداری به تنهایی کافی نیست. بلکه توجه به سلامت روان نیز به همان میزان مهم است. هر گونه اضطراب و استرس در این دوران می تواند باعث به خطر افتادن سلامت مادر و جنین شود. از طرفی هم هیجانات عاطفی شدید می توانند منجر به بروز اختلالاتی مانند پرخوری عصبی، بی اشتهایی عصبی و یا هرزه خواری شوند. این مساله نیز به نوبه خود با عوارض جانبی بر سلامت مادر و جنین همراه است.

از پزشک مشورت بگیرید.

چنانچه روند افزایش وزن جنین شما مطلوب نباشد، پزشک توصیه های لازم را در این زمینه به شما ارائه خواهد کرد. ممکن است مکمل خاصی را تجویز کرده و یا به منظور بهبود روند وزن گیری جنین تغییرات رژیم غذایی را به شما توصیه کند. نکات ذکر شده در بالا می توانند در روند افزایش وزن جنین در بارداری موثر باشند. ولی با این حال توصیه می شود پیش از انجام هر کار ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

دکمه بازگشت به بالا