عمومیکسب و کار دنیای 77

بررسی انواع شیرهای بشقابی و کاربردهای آن

با شیرهای بشقابی بیشتر آشنا شوید

اغلب افراد این نوع محصول را با نام شیر بشقابی نیز می شناسند، زیرا شکل و ظاهر آن در اغلب کارخانه و صنایع ها به صورت کره یا مخروط است. از طرفی می دانید که وظیفه انواع شیرهای بشقابی، کنترل و هدایت کردن جریان بوده و می توان با کمک آن، جریانات یک سیال را به صورت خودکار و دستی تنظیم کرد. در نظر داشته باشید که از شیرهای کروی یا همان انواع شیرهای بشقابی، در صنایع ها خیلی بکار می برند که به چند دسته نیز تقسیم می شوند.

تماس با شرکت گذرگاه
ادرس: تهران ضلع شمالی میدان هفتم تیر ساختمان تجاری ادری نگین ابی طبقه اول واحد ۱۰۲
تلفن: ۰۲۱۸۸۸۲۰۰۸۹
همراه1: 09353234729
همراه2: 09122039983
همراه3: 09123505979

لازم به ذکر است که نحوه کار و عملکرد این نوع شیر با بقیه شیرآلات صنعتی کاملا فرق دارد و در حین کار می تواند به راحتی حدود ۳۶۰ درجه، جهت خود را تغییر دهد تا عملکرد خود را به خوبی به نمایش بگذارد. همچنین می دانید که ورود و خروج جریان و تعیین فشار موجود در سیال ها را با انواع شیرهای بشقابی می توان اندازه گیری کرد پس بدین منظور در اغلب صنایع ها، از این نوع شیر استفاده زیادی می کنند. در آخر اینکه انواع شیرهای کروی یا بشقابی کاربرد و کارایی های جداگانه ایی در صنایع دارند که در ادامه این مقاله به آن ها خواهیم پرداخت.

بررسی انواع شیرهای بشقابی و کاربردهای آن

شیر بشقابی چیست؟

هنگامی که نیاز باشد از جریان مایع، به طور منظم قابلیت تنظیم داشته باشد، انتخاب ما شیر بشقاب  یا شیر بشقابی است. به طوری که نه تنها می توان جریان را قطع و وصل کرد، بلکه توانایی تنظیم میزان جریان نیز وجود دارد. در واقع، یک دیسک که دارای مقاطعی به شکل دایره ای در داخل شیر وجود دارد که توسط تنه شیر و هندویل، به سمت بالا یا پایین حرکت می کند.

با حرکت بالا و پایین این قطعه، حلقه آب بندی باز و بسته می شود. این گونه است که جریان سیال در انواع شیر های بشقابی کنترل می گردد. این نوع شیر از اجزایی مانند کرکره شیر، بدنه سوپاپ، برش های دیسک، حلقه صندلی ثابت، حلقه صندلی متحرک، بلبرینگ، پیچ . مهره های داخلی و ساختاری و… ساخته شده است.

انواع شیرهای بشقابی را بشناسید

انواع شیرهای بشقابی به چند دسته تقسیم می شوند که در ادامه به آن ها می پردازیم :

·         شیر بشقابی زاویه ایی

این دسته در انواع شیرهای بشقابی برای تعیین جهت جریان و کنترل سیال ها در صنایع بدون اینکه زانویی در شیر وجود داشته باشد، کاربرد دارد. از طرفی این مدل شیر کروی می تواند تنها ۹۰ درجه جهت را تغییر دهد تا وظیفه خود را به خوبی به پایان برساند. همچنین از دسته زاویه ایی می توانید برای جریان هایی که سرعت و فشار آن ها بالا است، استفاده کنید.

·         شیر مستقیم

مهندسان می دانند که شیر از نوع مستقیم در انواع شیرآلات بشقابی، جزو ساده ترین و پرفروش ترین دسته در سراسر فروشگاه و سایت های معتبر، به شمار می آید که به راحتی می توان با کمک آن، در کم ترین زمان ممکن جریان سیالات را کنترل و هدایت کرد. البته در نظر داشته باشید که درجه تغییر زاویه انواع شیرهای بشقابی یا کروی با این مدل، نیز حدود ۹۰ درجه است و این محصول بیش تر از ۹۰ درجه نمی تواند جهت خود را تغییر دهد. در آخر اینکه انواع شیرهای بشقابی با دسته و نوع مستقیم، از نظر حرکت و جهت جریان کاملا با مدل های دیگر تفاوت دارد.

·         شیر بشقابی سری Y

شیر بشقابی از سری Y برای زمانی که شدت جریان سیال بالا است، کاربرد دارد که این مدل در کم ترین افت فشار نیز می تواند عملکرد خود را به خوبی به نمایش بگذارد. در نظر داشته باشید که این مدل از انواع شیرهای بشقابی، ظاهر ساختاری Y دارند و برای هر صنایع قابل استفاده است. همچنین زاویه تغییر درجه این نوع شیر نیز حدود 45 درجه بوده و به صورت افقی در صنایع ها نصب می شوند.

·         شیر از سری z

این مدل از انواع شیرالات بشقابی نیز جزو معمولی ترین شیرهای صنعتی به شمار می آید که یک صفحه جداکننده در بدنه آن وجود دارد و این عامل باعث نام گذاری شیر با حرف z شده است. از طرفی تعمیر و تعویض کردن قطعات داخل این مدل از شیرهای کروی، خیلی راحت و سریع بوده و هزینه آن نسبت به شیرهای دیگر معمولا باصرفه تر است.

·         شیر بشقابی سوزنی

نام لاتین این مدل از انواع شیرهای بشقابی به صورت needle valve بوده که برای تنظیم کردن شدت جریان، بسیار مناسب و ضروری است. همانطور که از نام این نوع محصول پیداست، شکل ظاهری آن به صورت سوزنی بوده فقط سایز و ابعاد آن با هم فرق دارد. از طرفی در انواع شیرآلات بشقابی، این مدل را به عنوان یک ابزار دقیق اندازه گیری نیز استفاده می کنند.

کاربرد شیر بشقابی

شیر بشقابی، کاربرد های متنوعی دارند و در طیف گسترده ای از امور مربوط به جریان سیال قابل استفاده است. انواع شیر های بشقابی ، معمولا در کارخانه ها، نیروگاه ها و یا سد های عظیمی که در آن ها جریان با فشار بالا وجود دارد، به کار گرفته می شود. مزیتی که سبب پر کاربرد شدن این نوع شیر ها می شود، عملکرد بالا و طول عمر متناسب آن است. احتمال نشتی و صدمه در آن بسیار پایین بوده و از جهات بسیاری مفید واقع می شود.

همان طور که می دانید توربین ها اعضای بسیار حساس  و گران قیمت سد و نیروگاه ها می باشند. در نتیجه حفاظت از آن ها از اهمیت ویژه ای برخودار است.  با کمک این نوع شیر میزان حفاظت از توربین ها بسیار بالا می رود. انواع شیر های بشقابی دارای ویژگی منحصر به فردی هستند به نام سیستم مهر و موم دوگانه. این سیستم هنگام تعمیرات تجهیزات سر راه سیال کاربرد دارد.

طرز کار این سیستم مربوط به تحمل فشار بالای این شیر ها می شود، هنگام تعمیر تجهیزات، سیال نباید درون لوله ها جریان یابد. بنابراین شیر کروی با بستن راه سیال و تحمل فشار آن، می تواند تا اتمام زمان تعمیر تمام جریان های بعد از خود را قطع نماید. انواع شیر های کروی بر اساس استاندارد های مطرح دنیا مانند BS 1873 ساخته می شوند. پس از طی روند تولید، به دلیل حساسیت بالای کاربرد هایش، بر اساس API 598 بررسی و آزمایش می گردد.

جمع بندی نهایی

همانطور که گفتیم، در صنایع ها شیرهایی وجود دارند که می توانند به راحتی عملکرد سیالات را کنترل و هدایت کنند که نام این نوع شیرآلات ها، شیرهای کروی است که انواع شیرهای بشقابی یا همان کروی، سرعت جریان سیالات را در کم ترین زمان ممکن می توانند تنظیم کنند. البته دقت کنید که این تنظیم، جهت جریان را حدود ۳۶۰ درجه نیز می تواند تغییر دهد. در آخر اینکه توجه کنید این نوع شیر آلات در صنایع از مزایا و معایب هایی نیز برخوردار است که توصیه می شود قبل از خرید آن، به انواع شیرالات بشقابی توجه کنید.

دکمه بازگشت به بالا