چگونه بفهمیم که عسل خالص است ؟
فقط به این دلیل که یک شیشه عسل ادعا می کند که 100٪ خالص است، این لزوما تضمین نمی کند که همیشه همینطور است. آزمایش مورد نیاز برای استفاده از عبارت “عسل خالص” چیز زیادی در مورد آنچه در آن وجود دارد به ما نمی گوید. برخی از تستهای خانگی وجود دارد که میتوانید برای بررسی خلوص عسل خود انجام دهید، اما بهترین راه برای اطمینان از دریافت عسل خالص این است که درباره برند خود تحقیق کنید. میتوانید مطمئن باشید که عسل نمدار مصطفی یوسفی خالص است زیرا آزمایشهای مستقل و استاندارد شده را پشت سر میگذارد.
یک مشکل با عبارت “عسل خالص” وجود دارد. در عمل، در واقع به معنای زیادی نیست.
این به هیچ وجه شبیه برچسبهایی نیست که روی شیشههای عسل نمدار واقعی ما میبینید.
عسل نمدار ما به شدت توسط آزمایشگاه های مستقل آزمایش، بررسی و تایید شده است.
در نتیجه تقاضای عظیم جهانی عسل و آزمایشات محدود، عسل معمولی به یکی از تقلبی ترین مواد غذایی در جهان تبدیل شده است.
در این راهنما، ما شما را با برخی از علائم هشدار دهنده عسل ناخالص آشنا خواهیم کرد، چگونه عسل خود را در خانه آزمایش کنید، و چه چیزی را در مارک های عسل که نشان دهنده خلوص واقعی هستند، جستجو کنید.
منظور ما از عسل خالص چیست؟
چند اصطلاح مختلف وجود دارد که ممکن است در اینجا با آنها برخورد کنید، بنابراین اجازه دهید آنها را تجزیه کنیم.
عسل خالص
عسل تک گل خالص
عسل چند گل خالص
عسل دست نخورده، یعنی بدون افزودنی.
این لزوما به این معنی نیست که عسل نیز خام یا ارگانیک است.
عسل دست نخورده عمدتاً از شهد یک گونه گیاه به دست آمده است.
عسل دست نخورده از شهد گونه های مختلف گیاهی به دست آمده است.
در نتیجه تنظیم آنچه در این عسل ها وجود دارد دشوارتر است.
متأسفانه، مشخص نیست که محصولی با برچسب “عسل” یا حتی “عسل خالص” در واقع عسل خالص است.
به این دلیل که عسل در سرتاسر جهان آنقدر کالای داغ است که عرضه آن همیشه نمی تواند مطابق با تقاضا باشد.
نه تنها این، بلکه آزمایش رایج مورد استفاده برای شناسایی «عسل خالص»، آزمایش کربوهیدرات C4²، بین انواع قندهای موجود در نمونههای عسل تمایز قائل نمیشود.
برخی ممکن است از خود عسل باشد و برخی ممکن است نه.
در نتیجه، محصولات رقیق شده یا آلوده آن را در قفسه ها قرار می دهند. و دانستن اینکه کدام قابل اعتماد است و کدام غیر قابل اعتماد می تواند دشوار باشد.
اما شروع از اینجا یک قدم عالی است. همه چیز در مورد درک این است که چه چیزی عسل های خاص را “جعلی” می کند و دانستن اینکه چگونه آنها را تشخیص دهید.
رایج ترین راه های تقلب عسل
شربت شکر اضافه شده
این یک عنصر ارزان است و تشخیص آن سخت است. برخی از انواع شکر را فقط با استفاده از فناوری تخصصی می توان شناسایی کرد، بنابراین شیشه ها ممکن است در این سطح در هنگام تولید یا واردات بررسی نشوند.
عدم آزمایش یا افشای آلاینده ها
آفت کش ها به دلایل مختلفی در عسل یافت می شوند. زنبورها کیلومترها برای جمع آوری شهد سفر می کنند، بنابراین اگر کندوها در مناطق دور افتاده قرار نگیرند، کنترل اینکه آیا از گیاهان ارگانیک یا غیر ارگانیک می گیرند، دشوار است.
زنبورداران همچنین ممکن است از آفت کش ها برای درمان کندوهای خود استفاده کنند (این کاری نیست که ما انجام می دهیم).
از آنجایی که آزمایش عسل خالص در واقع آنچه را که در نمونه عسل است مشخص نمی کند، هیچ گواهی عمومی وجود ندارد که بتوانید برای اطمینان از دریافت مواد واقعی به دنبال آن باشید.
این یکی از دلایلی است که باعث می شود عسل نمدارگرانتر و محبوب تر باشد.
عسل خالص برای چیست؟
هم عسل معمولی و هم عسل مانوکا به طور خاص برای فواید سلامتی بالقوه آزمایش شده اند.
عسل نمدار خالص اغلب به دلیل قدرت منحصر به فرد خاصیت ضد باکتریایی خود در صدر قرار می گیرد.
این خواص برای طیف وسیعی از اهداف پزشکی از سلامت و تندرستی روزانه گرفته تا درمان های موضعی مفید هستند. (همه به این بستگی دارد که کدام درجه عسل نمدار را انتخاب کنید).
چگونه تشخیص دهیم عسل خالص است؟
در اینجا یک چک لیست سریع از نشانه هایی وجود دارد که نشان می دهد عسل شما خالص نیست.
به پیمایش برخی از آزمایشهای خانگی که میتوانید برای کمک به تعیین اینکه آیا عسل شما احتمالاً واقعی است یا خیر، ادامه دهید.
3 نشانه که عسل شما خالص نیست
اگر می خواهید تفاوت عسل خالص و ناخالص را بدانید، به دنبال این علائم باشید.
در حالی که اشتباه نیستند، اما پرچم قرمز برای عسل تقلبی هستند.
به طور غیرمعمول آبکی است
عسل خالص معمولاً غلیظ و چسبناک است. در حالی که وقتی گرم میشود آبریزشتر میشود، اما نباید غیرطبیعی باشد.
متبلور نمی شود
کریستالیزاسیون یک فرآیند طبیعی است که برای قندهای موجود در عسل خالص اتفاق می افتد. این نشانه خوبی از یک محصول خالص است، اما باید توجه داشت که همه عسل های خالص نیز متبلور نمی شوند.
بیش از حد شیرین است
عسل تقلبی ممکن است حاوی شیرین کننده های اضافی باشد. عسل خالص اغلب طعم طبیعی تری دارد. اگرچه این مقدار بین انواع عسل متفاوت است، بنابراین به تنهایی معیار قابل اعتمادی برای خلوص نیست.
هنوز مطمئن نیستید که عسل شما خالص است؟
برخی از این تست های آسان زیر را امتحان کنید. آنها هنوز 100٪ قطعی نیستند، اما باید ایده بسیار خوبی به شما بدهند.
آزمایش عسل خالص با انگشت شست
یک قطره عسل روی انگشت کوچک خود بریزید.
آیا به راحتی از بین می رود، یا برای مدتی ثابت می ماند؟
عسل خالص یک ماده چسبناک است. نباید مستقیماً از انگشت شست شما خارج شود.
توجه به این نکته مهم است که عسلی که بسیار گرم است ویسکوزیته نازک تری نیز خواهد داشت – این را می توان با سرد کردن آن در انباری خنک یا حتی برای مدتی در یخچال اصلاح کرد. اما یک عسل نمدار با کیفیت همچنان دارای ماده ای است.
آزمایش عسل خالص با سرکه
عسل و سرکه در واقع یک دوتایی مشترک سلامتی هستند. به آن oxymel5 می گویند.
اکسیمل باید قوام شربتی داشته باشد.
اگر 2 تا 3 قطره سرکه به عسل خود اضافه کنید و کف کند، بعید است که عسل شما آنقدر که دوست دارید خالص باشد.
آزمایش عسل خالص با آب
یک قاشق عسل را به یک لیوان آب اضافه کنید.
عسل خالص باید در آب ته نشین شود.
اگر عسل شما بلافاصله حل شود، ممکن است خالص نباشد یا به نحوی تغییر یافته باشد.
آزمایش عسل خالص با حرارت
آیا می دانستید عسل قابل اشتعال است؟
یک سواب پنبه ای را به عسل خود آغشته کنید و با احتیاط آن را با کبریت روشن کنید.
اگر گرفت یا شروع به حباب زدن و کاراملی شدن کرد، احتمالاً عسل خالص دارید. اگر نه، احتمالا این کار را نمی کنید.
تست عسل خالص با دستمال کاغذی
مقدار کمی عسل را روی یک حوله کاغذی بریزید و حوله را تا کنید.
عسل تقلبی بیشتر از عسل غلیظ تر و خالص مانند آب نفوذ می کند.