عمومیکسب و کار دنیای 77

مقایسه لنزهای ثابت کانن با زوم

لنز ثابت و لنز زوم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

در سال های اخیر canon1 لنزهای زوم توجه بسیاری از عکاسان حرفه ای را به خود جلب کرده است. با وجود سنسورهای جدید حتی در ایزوهای بسیار بالا تصاویر با کیفیت تولید می شوند و لنزهای زوم نیز قادر به ثبت تصاویر کاملا شارپ هستند. حتی برخی لنزهای کیت ارزان، به اندازه کافی برای نیازهای روزانه کارآمد هستند و همچنین دارای سیستم های لرزشگیر مؤثر هستند.

برخی از لنزهای زوم مدرن کیفیت تصویری را ارائه می دهند که حتی از لنزهای ثابت در همان فاصله کانونی پیشی می گیرند. با وجود همه اینها ، لنزهای ثابت یا پرایم واقعاً محبوبیت خود را از دست نداده اند. تولید کنندگان لنز مانند نیکون و کانن با محصولات جدید و بهتر ، تولیدات لنز خود را به سرعت به روز کرده و گسترش می دهند. سازندگان فرعی لنز مانند Sigma با اعتماد به نفس قدم به بازی می گذارند.  انتخاب بین لنزهای زوم و لنزهای پرایم اکنون سخت تر از همیشه است.  هر دو لنز پرایم (ثابت) و زوم می توانند در عکاسی بسیار مفید باشند. در اینجا تصویری وجود دارد که یک لنز پرایم و یک لنز زوم را نشان می دهد.

مقایسه لنزهای ثابت کانن با زوم

لنز پرایم چیست؟

لنز پرایم یک لنز با فاصله کانونی ثابت است (که معمولاً به آن “لنز ثابت” نیز گفته می شود). معنی این امر اینست که چنین لنزهایی دارای زاویه دید ثابت هستند، مگر اینکه حرکت کنید. یعنی نمی توانید تصویر را در داخل کادر بزرگتر یا کوچکتر کنید. تنها راه بزرگ کردن سوژه شما و یا پر کردن هر چه بیشتر کادر دوربین کنون نزدیک شدن فیزیکی به سوژه است و یا بالعکس.

لنز های پرایم دارای فاصله کانونی مشخصی مانند 50 میلی متر هستند. آنها در انواع مختلف و فاصله کانونی ، از فیشی آی تا سوپر تله ، آمده اند. نمونه هایی از لنزهای ثابت: نیکون 50 f / 1.8G ، Canon 800 mm f / 5.6L IS ، Sigma 35mm f / 1.4.

لنز زوم چیست؟

از طرف دیگر یک لنز دوربین کانن زوم دارای فاصله کانونی متغیر است. با چرخاندن حلقه زوم ، عناصر نوری را درون لنز حرکت می دهید تا به زاویه دید دیگری برسید. این بدان معنی است که می توانید با چرخاندن حلقه زوم در یک جهت ، اشیاء بزرگتر به نظر برسند ، یا با چرخاندن آن در جهت مخالف ، اشیاء بیشتری را در کادر قرار دهید.

لنزهای زوم دارای دو مشخصه هستند که نمایانگر دو انتهای دامنه بزرگنمایی است ، به عنوان مثال – 70-200 میلی متر. چنین لنزی در واقع تمام فواصل کانونی بین 70 تا 200 را پوشش می دهد. علاوه بر این ، لنزهای زوم همچنین می توانند دامنه دیافراگم متغیر داشته باشند. در بسیاری از لنزهای زوم  شما اغلب چیزی مانند f / 3.5-5.6 را مشاهده می کنید ، که بیانگر حداکثر دیافراگم لنز در فواصل کانونی مختلف است.

به عنوان مثال ، لنزهایی مانند Nikon 18-55mm f / 3.5-5.6 حداکثر دیافراگم f / 3.5 در کوتاهترین فاصله کانونی 18 میلی متر را دارند ، در حالی که در طولانی ترین فاصله 55mm ، دیافراگم آن محدود به f / 5.6 خواهد بود. از طرف دیگر ، بیشتر لنز های زوم در سطح حرفه ای حداکثر دیافراگم ثابت در کل محدوده زوم را دارند. نمونه هایی از لنزهای زوم: نیکون 18-200 میلی متر f / 3.5-5.6G VR II ، کانن 16-35 میلی متر f / 2.8L II ، سیگما 70-200mm f / 2.8.

مزایای لنزهای پرایم:

بنابراین چرا به لنزهای با فاصله کانونی ثابت نیاز داریم؟ در اینجا لیست مزایای اصلی لنز های پرایم نسبت به لنز های زوم ارائه شده است.

هزینه

بسیاری از لنزهای پرایم به طور قابل توجهی ارزان تر از لنز های زوم مشابه هستند. لنز 24mm f / 2.8 قیمتی حدود 400 دلار دارد، در حالی که لنز 24-70 میلی متر f / 2.8 هزینه ای حدود 1900-2300 دلار خواهد داشت. حتی اگر فاصله کانونی بین 24 و 70 میلی متر را با لنز هایی مانند 35mm f / 1.8 ، 50 mm f / 1.8 و 85mm  f / 1.8  بپوشانید ، باز هم هزینه کمتری را پرداخت خواهید کرد.

اندازه و وزن

با کمال تعجب ، بسیاری از مبتدیان اغلب لنزهای شگرف مانند 70-200 mm f / 2.8 را با تثبیت کننده تصویر می خواهند. درست است ، این لنز ها بسیار شارپ هستند ، دارای موتورهای فوکوس اتوماتیک بسیار سریع و همچنین بسیار با دوام و مقاوم هستند. با این حال ، اما به خاطر وزن سنگین، می تواند باعث درد کمر و گردن و حتی صدمات طولانی مدت شوند.

عامل یادگیری

بسیاری از عکاسان بر این باورند که برای زوم کردن از همان روش قدیمی راه رفتن به سمت سوژه استفاده شود. زوم کردن روش خوبی برای یادگیری ترکیب و پیدا کردن زوایای بهتر است. همچنین  به فرد كمك می كند تا به لنز ثابت عادت كند و از تمام توان خود استفاده كند. مثلا یک لنز پرایم 50 میلی متر به افراد مبتدی در زمینه یادگیری کادر بندی کمک بسیاری خواهد کرد، چنین محدودیتی می تواند به همان اندازه به روند یادگیری شما آسیب برساند.

زیبایی شناسی

بیشتر لنزهای زوم سریع و حرفه ای مانند 14-24 میلی متر ، 24-70 میلی متر و 70-200 میلی متر دارای حداکثر دیافراگم ثابت f / 2.8 هستند. از سوی دیگر لنز های پرایم حرفه ای می توانند گشادگی دیافراگمی معادل f / 0.95 داشته باشند. به همین دلیل ، آنها نه تنها توانایی جمع آوری نور بهتری دارند، بلکه عمق میدان کمی را نیز ارائه می دهند که می تواند منجر به عکس هایی با پس زمینه مات و زیبا با عنوان “بوکه” شود.

بسیاری از عکاسان مبتدی غالباً تعجب می کنند که چرا هنگام استفاده از لنزهای زوم کیت خود ، نمی توانند سوژه را از پس زمینه به زیبایی جدا کنند. به دلیل حداکثر دیافراگم کوچک  و کیفیت اپتیکی پایین عناصر به کار رفته در لنز اغلب گرفتن پس زمینه های نرم و زیبا با لنزهای زوم کیت غیرممکن است.

نور کم

لنز پرایم به شما امکان می دهد به لطف دیافراگم بزرگتر / وسیع تر ، در محیط های کم نور و بدون تار شدن تصویر عکاسی کنید. با توجه به طراحی های اپتیکی ساده تر ، با لنزهای پرایم می توانید به راحتی f / 2 یا حتی f / 1.2 را تجربه کنید. عکسبرداری با لنزهای پرایم سریع در شرایط کم نور می تواند بسیار مفید باشد ، زیرا می توانید بدون نگرانی از افزایش ISO دوربین خود ، تا حد امکان نور به سنسور دوربین برسانید.

این لنزها دو تا سه برابر بیشتر از لنزهای زوم حرفه ای سریع با دیافراگم f / 2.8 می توانند نور به سنسور برسانند. این در حالیست که بسیاری از لنزهای زوم دارای سیستم های لرزشگیر هستند تا در شرایط کم نور به شما کمک کنند ، اگر سوژه شما متحرک است، چنین سیستم هایی بی فایده هستند.

مزایای استفاده از لنزهای زوم

اگر همه چیز به نفع لنزهای پرایم بود ، هیچ کس از زوم استفاده نمی کرد. با وجود وزن و قیمت بالایی که دارند بسیار محبوب هستند و استفاده آنها بسیار راحت است. در برخی موارد حتی بهترین لنزهای با فاصله کانونی ثابت امکان مقابله با لنز های زوم را ندارند. در زیر مزایای لنزهای زوم یا همان لنز های با فاصله کانونی متغیر ارائه شده است.

تطبیق پذیری

بارزترین دلیل خرید لنزهای زوم ، تطبیق پذیری آنها است. وقتی یک عکاس مطمئن باشد که می تواند در انواع سبکها و شرایط مختلف عکاسی کند انتخاب یک لنز زوم بهترین گزینه خواهد بود.  می توانید بدون نیاز به حرکت جسمی از یک زاویه باز به تله حرکت کنید. به عنوان مثال ، عکاسان منظره و حیوانات وحشی ، اغلب محدود به ماندن در یک مکان یا منطقه خاص هستند ، بنابراین امکان زوم کردن روی سوژه در یک مکان ثابت می تواند برای یک عکاس بسیار ارزشمند باشد.

یک لنز زوم می تواند از واید به تله فوتو حرکت کند ، و فاصله های کانونی متفاوتی را ثبت کند. در اینجا نمونه هایی از فاصله کانونی مختلف از 80 میلی متر تا 400 میلی متر وجود دارد.

تثبیت کننده تصویر یا لرزشگیر

لنزهای زوم مدرن اغلب دارای سیستم های لرزشگیر تا 4 استاپ هستند ، این سیستم در برندهای مختلف با نامهای مختلفی نشان داده می شود. تثبیت کننده تصویر در لنزهای کانن با نام (IS) ، در نیکون با نام (VR) ، در برند سیگما با نام (OS) در لنزهای تامرون با نام (VC) شناخته می شود. حتی اگر لنز f / 4 دارید ، می توانید هنگام عکسبرداری ازسوژه های ثابت در محیط های تاریک ، تصاویر شفاف دریافت کنید.  فناوری لرزشگیر در لنز های زوم باعث می شود بعضی از عناصر نوری داخلی آن حرکت کرده و برای مقابله با لرزش دوربین تغییر کنند ، که به شما امکان می دهد از سرعت شاتر بسیار پایین استفاده کنید.

تثبیت کننده تصویر فقط به لنزهای زوم محدود نمی شود. برخی از لنزهای با فاصله کانونی ثابت نیز دارای فناوری های تثبیت کننده تصویر هستند، مانند دوربین جدید اعلام شده کانن 35 میلی متر f / 2 IS. در آخر ، این را بخاطر بسپارید که تثبیت کننده تصویر می تواند در لنزها یا بدنه دوربین باشد. به عنوان مثال ، DSLR های Sony و Pentax دارای تثبیت کننده تصویر مبتنی بر سنسور هستند که تقریباً با هر لنز نصب شده کار می کنند.

قابلیت حمل

یک لنز زوم به لحاظ قابلیت حمل می تواند جایگزین دو یا سه لنز پرایم شود.  یک لنز زوم ممکن است شما را از حمل کوله پشتی بزرگ نجات دهد. به نوعی ، برخی از لنزهای زوم به شما امکان کاهش وزن را می دهند ، زیرا برای پوشاندن کل دامنه نیازی به تهیه چندین لنز پرایم ندارید. تعویض کمتر لنز همچنین به معنای سنسور و عناصر اپتیکی تمیز تر است.

سخن آخر

عکاسان مبتدی اغلب با انتخاب بین لنزهای کانونی ثابت یا لنز زوم با انتخاب روبرو می شوند. همانطور که در این مقاله می بینید ، هر دو مزایا و معایب خود را دارند ، بنابراین انتخاب بین این دو در واقع می تواند بسیار دشوار باشد. زمان لازم است تا بدانید که کدام نوع لنز مناسب برای سبک عکاسی شما است.

برخی از افراد در نهایت با یک لنز فوق العاده بزرگ “همه کار خود را” انجام می دهند ، در حالی که برخی دیگر فقط از لنزهای پرایم استفاده می کنند و از لنزهای زوم خودداری می کنند. مهم نیست که شما از لنز زوم استفاده می کنید یا لنز پرایم، هر کدام از این نوع لنزها اگر نیاز شما را برآورده کرده و به افزایش مهارت و خلاقیت شما کمک می کند انتخاب صحیح خواهد بود.

دکمه بازگشت به بالا