عمومیکسب و کار دنیای 77

همه چیز در مورد نمای جی اف ار سی + مزایا و معایب آن

جی اف ار سی:

این روزها با پیشرفت شگرف در طراحی سازه و همچنین معماری های اعجاب انگیز، مصالح و روشهای اجرای سنتی، نه تنها پاسخگوی این نوآوریها نیستند بلکه از لحاظ ایمنی و اقتصادی نیز توجیه پذیر نمی باشند. از این رو از دهه شصت میلادی توسط انجمن پیش ساخته های بتنی کانادا برای ساخت قطعات نمای ساختمان شیوه جدیدی را در پیش گرفتند، که آن استفاده از الیاف شیشه در بتن به جای فولاد در قطعات پیش ساخته نما بود.

از آنجا که مقاومت خمشی و کششی جی اف ار سی از بتن معمولی بیشتر است، از این رو محصولات جی اف ار سی بطور گسترده در صنعت ساختمانی روز دنیا استفاده می شود.این قطعات با داشتن استحکام و دوام دراز مدت در برابر شرایط محیطی مثل باد، باران و نور آفتاب وحتی زلزله وهمچنین توانایی جی اف ار سی در بوجود آوردن هر بافت، شکل و طراحی که به ساختمان اجازه می دهد با محیط اطراف بهتر ترکیب شود، سبب شده است تا مزیت بیشتری نسبت به مصالح مشابه داشته باشد.

جی اف ار سی مدل ستاره ای

نمای GFRC چیست؟

GFRC مخفف عبارت Glass Fiber ReinForced Concrete است. GFRC یا مسلح شده با الیاف شیشه تقویت و مسلح شده و به واسطه اشتراک سیلیس در سیمان بکار رفته و الیاف، یک کریستالیزاسیون بین بتن و الیاف به وجود می آید که موجب افزایش مقاومت کششی بتن خواهد شد که در نتیجه از به وجود امدنترک های سطحس و عمقی دربتن تا حد مناسبی جلوگیری به عمل می آورد. این روش نسبت به روش های اجرایی سنتی بسیار اقتصادی و به صرفه می باشد. همچنین از نظر ایمنی بسیار بهتر و بالاتر از ساخت و سازها و روش های اجرایی سنتی است.

کاربرد نمای GFRC

بتن الیافی کاربرد وسیعی در تولید قطعات نما اصلی، نماهای جانبی، المانهای معماری و حتی تاسیسات پیش ساخته صنعتی دارد، به طوریکه امکان تولید قطعات با ابعاد بزرگ و ضخامت بسیار کم در حدود ۱ سانتی متر نیز فراهم گردیده است. تولید صنعتی نما پاسخگوی حجم بالای ساخت و سازهای بزرگ و پیچیده می باشد بطوریکه از نظر اقتصادی، ایمنی و کارایی بسیار توجیه پذیر است و استقبال عمومی از فن آوری نوین فوق را به همراه داشته است.

پنل جی اف آر سی در دسته های دیوار پوش ها و پانل های مورد استفاده در کف قابل تولید است. مقاومت فشاری، مقاومت کششی و خمشی و همچنین پایداری رنگی و عدم ترک پذیری، جی اف ار سی را به عنوان یک محصول بی رقیب در ساخت نماهای سازه ها و نمای ساختمان های کوتاه و بلند مرتبه معرفی نموده است.

یکی از مهمترین مزایای پنل جی اف آر سی در قیاس با سرامیک و سنگ و حتی سنگ مصنوعی را می توان در کنترل هزینه های پرت مصالح دانست زیرا این محصول متناسب با نوع و مقیاس های سازه و ساختمان در ابعاد سفارشی می توان تولید نمود. بنابراین سرعت بالا در تولید، اجرا و حمل آن مزیتی دست نیافتنی در قیاس با سایر روش های کاربردی بتن درجا می توان به شمار آورد.

جی اف ار سی هنزا

شرکت هنزا با عقبه  علمی و تحقیقاتی و اجرایی خود در طراحی و ساخت محصولات نوین ساختمانی به سمت طراحی و تولید، قالب و قطعات گوناگون GRC/ GFRC حرکت کرد و با توانمندی ویژه در ساخت قالب های ۳۶۰ درجه، دو طرف نما سعی کرد دغدغه مهندسین طراح صنعت ساختمان را برای پیاده سازی خلاقیت های منحصر بفردشان برطرف نماید.

روش های نصب و اجرای بتن جی اف ار سی (GFRC)

معمولا روش نصب اصولی و پیشنهادی سیستم اجرای خشک می باشد که به سازه ای به عنوان زیرسازی احتیاج دارد که بر روی سازه اصلی نصب شده و سپس پنلها با دیتیلهای مختلفی از قبیل جوش قطعات به زیرسازی، اتصال از طریق پیچ و یا فریم سازی و قراردادن پنل ها در فریم امکان پذیر می باشد. ولی گاهی اوقات به دلیل اصرار کارفرمایان نسبت به کاهش هزینه های اجرا و همچنین عدم آشنایی به مزایای سیستم های نوین اجرای نما اصرار به سیستم قدیمی نصب از ملات و … دارند که در این حالت می توان با قرار دادن مفتولهای گالوانیز درون پنل به روش اسکوپ آن را اجرا کرد.

پنل هشت ستاره سفید

مزایای نمای جی اف آر سی

  • استحکام و دوام بسیار بالای نما
  • امکان تولید در ابعاد بسیار بزرگ و ضخامت کم
  • تنوع بالا در طرح و رنگ های متنوع
  • استفاده در مناطق زلزله خیز
  • عایق صوتی و حرارتی
  • کاهش وزن نما و در نهایت کاهش وزن ساختمان
  • افزایش سرعت اجرای نما
  • مقاومت بالا
  • حمل راحت و نصب سریع
  • پیش ساخته بودن
  • قابلیت استفاده مجدد از آن و جابجایی
  • قابل استفاده در معماری های مختلف

در پایان پیشنهاد میشود از صفحه بتن اکسپوز دیدن فرمایید.

دکمه بازگشت به بالا