نقشه لوله کشی تصفیه استخر
روش لوله کشی استخر
از جمله هزینه های تاسیسات استخر شامل هزینه اجرای لوله کشی تصفیه آب استخر و جکوزی و نصب دستگاه تصفیه آب خانگی و دستگاه تصفیه آب استخر ( دستگاه فیلتر شنی )و اجرت لوله کشی استخر خانگی و هزینه اجرای لوله کشی موتورخانه استخر عمومی شنا و استخر خانگی و باغ ویلایی می باشد لوله کشی استخر و جکوزی جزئی از سیستم گرمایشی و تصفیه آب استخرهاست که برای آسایش استفاده کنندگان استخر در ساختمان های مسکونی و ویلایی طراحی و اجرا میشوند.
هزینه تاسیسات استخر بسته به کیفیت لوازم موتورخانه استخر و لوله ،اتصالات استخر و اجرای تاسیسات موتورخانه بسیار متفاوت است در اجرای تاسیسات استخر، حجم پروژه تاسیسات استخر نسبت به میزان لوازم و تجهیزات تاسیسات استخر نقش تعیین کننده ای در قیمت تمام شده تاسیسات استخر دارد. به همین خاطر اجرای تاسیسات استخرعمومی شنا بدلیل حجم لوازم و تجهیزات و اجرا با هزینه بسیار بیشتری نسبت به تاسیسات موتورخانه استخر خانگی و موتورخانه استخر باغ ویلایی ) تمام میشود.
جهت خرید دستگاه تصفیه آب سی سی کا لطفا کلیک کنید.
اما توجه داشته باشید که تاسیسات مکانیکی استخر ها طبق استاندارد مشخصی طراحی و اجرا میشوند و کیفیت و راندمان تاسیسات مکانیکی استخر نیز طبق همین استاندارد مطابق استاندارد 11203 ملي ايران مؤسسه استاندارد وتحقيقات صنعتی ایران استخرهای شنا – الزامات عمومي ICS:97.220.10 و مبحث 14 تاسیسات مکانیکی ساختمان تعریف شده است قبل از شروع به اجرای تاسیسات مکانیکی ساختمان و استخر عمومی شنا نیاز به تهیه یکسری نقشه های معماری و محاسباتی سازه استخر و طراحی تاسیسات موتورخانه استخر بصورت دقیق میباشد.
ایجاد بستری مناسب برای گردش آب در استخر و نحوه چیدمان و اجرای روش لوله کشی استخر برای گرم کردن و تصفیه آب استخر و گاهی اوقات برای ورودی آب نما و استفاده از سیستم گردش آب استخر برای آبیاری فضای سبز یا آبنما نیز می توان پیش بینی هایی انجام داد.
روش لوله کشی استخر و روش لوله کشی میز داخل استخر
( اصطلاح اروپایی – بار داخل استخر )
* لوله کشی بار داخل استخر
یکی از موارد مهم در استفاده از مسیرهای جدا برای تصفیه یا گرم کردن استخر این است که اگر مسیرها جداگانه انجام گیرد کیفیت تصفیه آب یکنواخت و کیفیت آب استخر شفاف تر و بهتر انجام می گیردو شنا در این نوع استخرها دلچسب تر است.
استفاده از لوله های UPVC برای سیستم گردش آب و همچنین عمر تاسیسات و پمپ ها بالاتر و بهتر است و در صورت نیاز به سیستم ازن زنی در استخر یا کلر زنی برای ضد عفونی لوله های استخر از بین نمی رود و در برابر اسید شده مقاوم تر هستند. روش لوله کشی استخر و نیز تصفیه آب استخر با سیستم ازن زنی در استخر و گند زدایی قوی و فیلتراسیون قوی می توان در مصرف آب نیز صرفه جویی کرد و کیفیت آب استخر را یکنواخت کنترل کرد .
نکات مهم در لوله کشی استخر
آیا میدانید نحوه لوله کشی استخر به چه صورت است؟ همینطور که این سوالها از ذهنتان میگذرد، با ما همراه باشید تا پاسخ سوالهایتان را پیدا کنید. در این مقاله مراحل اجرای لوله کشی استخر را بررسی خواهیم کرد اما این را هم باید بدانید که لوله کشی درست و اصولی استخر، علاوه بر اینکه برای افزایش عمر استخر، افزایش کیفیت آب ورودی و تصفیه درست آب مهم است، موجب لذت شنا برای شناگران میشود. بنابراین نیاز است که تمام مراحل کار با دقت و وسواس انجام شود تا در آینده موجب خسارت و یا بلا استفاده شدن استخر نشود. تمام موارد از طراحی نقشه لوله کشی و انتخاب نوع لوله، هر قسمت باید توسط متخصصین مربوطه بررسی و بهترین انتخاب صورت گیرد.
اقدامات اولیه برای لوله کشی استخر
- در ابتدا یک سری اقدامات به عنوان پیشنیاز، باید قبل از شروع لوله کشی استخر انجام شود:
- ابتدا باید یک بستر مناسب برای سیستم گردش آب ایجاد کنید و نحوه لوله کشی برای گرم کردن و تصفیه آب استخر توسط متخصصین طراحی شود.
- مسیرهای جدا برای بالا بردن کیفیت آب ورودی و تصفیه مناسب آب استخر را برنامهریزی و تعبیه کنید.
- نوع لوله را با توجه به شرایط (هزینه ها، نوع کاربری و …) انتخاب کنید. استفاده از لولههای پیویسی برای سیستم گردش آب و مقاومت در برابر کلرزنی بهترین گزینه هست. ماده اصلی این لولهها کلر است، بنابراین در برابر کلر و اسیدهای مختلف مقاومت بالایی دارد.
- استفاده از سیستم گندزدایی و فیلتراسیون قوی در تاسیسات استخر موجب بالا رفتن کیفیت آب استخر و در نهایت صرفهجویی در مصرف آب میگردد.
- باید برای حفاظت از لولهها از پوششهای مناسب و استاندارد به عنوان عایق استفاده کنید.
- در جاهایی که واقعا نیاز نیست باید از پیچ و تاب دادن سیستم لوله کشی جلوگیری کنید.
- مسیر لولهکشی ابتدا از پمپ آغاز شده، سپس به فیلترها و در نهایت به سیستم گرمایشی یا تصفیه کلر میرسد.
- براساس حجم استخر و میزان آب مصرفی، ابعاد و اندازه قطر لولهها را باید انتخاب کنید.
۶ مرحله برای راه اندازی و اجرای لوله کشی استخر
مرحله ۱: نصب زهکشها و کف آبروها قبل از انجام هر کاری و قبل از شروع اجرای لوله کشی استخر باید از وسایل اصلی و مورد نیاز استخر برای مواردی مانند کف آبروها (Skimmer)، زهکشیها و ورودیهای آب استفاده کرد. این قطعات به عنوان یک فیلتر عمل میکنند. کف آبروها اجسام شناور و چربیهای حاصل از بدن شناگران را از سطح آب به بیرون منتقل میکنند. خروجی این لولهها به لوله اصلی فاضلاب متصل هستند و مواد اضافه را از داخل استخر به خروجیها میفرستند تا از گرفتگی لولهها جلوگیری شود. زهکشیهای اصلی معمولا کف استخر هستند و خاک و آشغال را از استخر خارج میکنند.
مرحله ۲: اتصال کوپلینگها باید برای چسباندن دو قطعه از تکنیک خاصی استفاده کنید. به این صورت که ابتدا مقداری پاک کننده PVC در انتهای هر یک از کوپپلینگها و محلهای مورد نیاز برای آبگیری، تخلیه و ورودیها استفاده کنید. سپس کمی چسب روی تمام اجزا و قطعات بزنید و در نهایت آنها را به هم بچسبانید. از این تکنیک و این روند کار، برای اتصال لولههای مختلف در هر بخش استفاده کنید. نکته: کوپلینگ، قطعهای است که برای اتصال دو شفت به یکدیگر استفاده میشود.
مرحله ۳: اجرای لولههای زهکشی لوله کشی استخر در زیر زمین حفر میشود و باید این روند لوله کشی به گونهای انجام شود که نیاز نباشد با هربار ایجاد مشکل در لوله کشی، زمین را تخریب کنید. اکنون باید استخر را تخلیه کنید و یک زانویی ۹۰ درجه را در انتهای اتصالات مربوطه جایگذاری کنید. از تکنیک پاککننده PVC و سپس چسب استفاده کنید. در انتهای زانویی، یک لوله مستقیم قرار دهید و آن را به سمت قسمتهایی از استخر که آب از آنجا تخلیه میشود جایگذاری کنید.
مرحله ۴: اتصال لولههای کف آبروها اکنون باید لولههای پیویسی ۱ و ۱/۲ اینچ را از کف آبروها تا رسیدن به جایگاه پمپ، با استفاده از تکنیک تمیز کردن و چسب زدن، جایگذاری کنید. اگر به خم کردن یا ایجاد زاویه در لولهها و زانوها نیاز داشتید، باید از آهن ارهبری برای رفع انسدادها استفاده کنید.
مرحله ۵: جایگذاری لولههای ورودی برای جریان آب برای انجام عملیات لوله کشی، لولههای PVC را دراز کنید و آنها را به سمت جتهای آبی مربوطه جایگذاری کنید. بستگی به حجم استخر و برای انتقال آب به قسمتهای مختلف استخر باید از چندین اتصال T در لولهها استفاده کنید.
مرحله ۶: بستن درپوش انتهای لولهها در هنگام انجام عملیات لوله کشی، نیاز است تا انتهای تمامی لولههای اصلی را با درپوش بسته نگه دارید تا از ورود خاک و سنگ به داخل لولهها در حین کار جلوگیری کنید. پس از اتمام لوله کشی استخر، درپوشها را باز کنید و لولهها را به پمپ وصل کنید. همچنین به طور مداوم باید زمین را بررسی کنید تا اگر خاک رطوبت داشت، برای تعمیر لولههایی که در آن قسمت حفر شدهاند، اقدامات لازم را انجام دهید و لولههای آسیب دیده را تعمیر کنید.
منبع : viessmann