مدیریت انواع سرور مجازی به چه صورت امکانپذیر است؟
مدیریت انواع سرورهای مجازی از آن دسته موضوعات بسیار مهمی است که کاربران و مدیران سایتها باید با اهمیت آن آشنایی کاملی داشته باشند و بدانند که چگونه آن را انجام دهند.
امروزه با پیشرفت علم و فناوری، بسیاری از مدیران کسبوکارها برای سایت خود از سرور مجازی استفاده میکنند. برخی از این افراد مدیریت آن را بر عهده شرکت هاستینگ بسپارند و در این زمینه دخالتی نکنند. اما در طرف مقابل افرادی هستند که دانش کافی در این زمینه را دارند و مدیریت سرور مجازی را شخصاً بر عده میگیرند.
شاید برایتان سؤال باشد که مدیریت انواع سرور مجازی به چه صورت امکانپذیر است. در ادامه این مطلب به طور کامل مدیریت انواع سرور مجازی و مزایای آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا بیشتر از پیش با این موضوع مهم آشنا شوید.
چرا باید سرور مجازی خود را مدیریت کرد؟
سرورهای مجازی به دلیل خصوصیات و ویژگیهای خاصی که دارند؛ برای سایتها لازم و ضروری هستند. مدیریت این سرورها یک موضوع بسیار مهم است که کاربران باید تصمیم بگیرند که انجام این کار بر عهده شرکت ارائهدهنده بگذارند یا شخصاً آن را انجام دهند.
بهطورکلی سرورهای مجازی به دودسته مدیریت شده و مدیریت نشده تقسیم میشوند. کسانی که از سرور مجازی مدیریت شده استفاده میکنند؛ نگهداری و مدیریت سرور بر عهده شرکت هاستینگ است و کاربر هیچگونه نگرانی درباره مدیریت سرور ندارد. اما کاربرانی که میخواهند مدیریت سرور خود را بر عهده بگیرند؛ مسئول تمام امور آن هستند.
افرادی که مدیریت سرور مجازی خود را انجام میدهند؛ امکان نصب سیستمعامل و یا هرگونه نرمافزار جانبی برای آنها فراهم است. علاوه بر این، لازم است بدانید که هزینه بستههای سرور مجازی مدیریت نشده توسط شرکت هاستینگ کمتر است.
مدیریت سرور مجازی چه مزیتهایی دارد؟
افرادی که قصد دارند مدیریت سرور مجازی خود را بر عهده میگیرند؛ از مزایای مختلفی بهرهمند میشوند که از جمله مهمترین و شاخصترین آنها، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- کنترل محیط سرور به طور کامل در اختیار کاربر است و قادر خواهد بود تا نرمافزارهای موردنیاز خود را نصب کند.
- کاربر میتواند از وبسایتها و حسابهای ایمیل نامحدود مورد نیاز خود استفاده کند.
- دسترسی به SSH این امکان را برای کاربر فراهم میکند که command-line را کنترل کند. همچنین قادر خواهد بود تا فایلها را سریعتر انتقال داده و از راه دور بکآپگیری را انجام دهد.
- کاربر میتواند حسابهای کاربری شخصی خود را به افراد نزدیک خود ارائه کند.
- کاهش هزینههایی که مربوط به مجوز کنترل پنل و مدیریت میشود.
- تمام مسائل پیشآمده بدون اینکه نیاز به ارسال تیکتهای پشتیبانی باشد؛ بهسرعت حل میشود.
- هنگامی که نیاز باشد؛ میتوان راحتتر اطلاعات را به یک سرور بکآپ یا ارتقا یافته منتقل کرد.
چگونگی مدیریت سرور مجازی توسط کاربر
تمام افرادی که قصد دارند مدیریت سرور مجازی خود را شخصاً بر عهده بگیرند؛ باید اطلاعات کاملی در این حوزه داشته باشند. اینکه افراد یاد بگیرند که چگونه سرور مجازی خود را مدیریت کنند؛ قطعاً کار زمانبری است و باید این تخصص را فرا بگیرند. اما در این راه توجه به سه نکته بسیار مهم لازم و ضروری است.
آشنایی با کنترل پنل
آشنایی با کنترل پنل یکی از نکات بسیار مهم است که اگر افراد بتوانند با آن کار کنند؛ قدم بزرگی برای مدیریت سرور مجازی برداشتهاند. استفاده از کنترل پنل به کاربران قدرت، کنترل و حتی دسترسی به سیستم و دادههای مهم مانند اطلاعات آی پی (IP) را میدهد. کنترل پنل کاربر را قادر میسازد که کارهای مهم دیگری مانند خاموشکردن سرور، بوت و راهاندازی آن را انجام دهد.
مدیریت سرور DNS
مدیریت سرور DNS یا سامانه نام دامنه، یکی دیگر از نکات بسیار مهم است که کاربران برای مدیریت سرور مجازی خود باید آشنایی کاملی با آن داشته باشند. این افراد مسئول مراقبت و نگهداری از DNS های خود هستند. آنها میتوانند برای این کار از ابزارهای BIND یا NSD را نصبکرده و از آنها کمک بگیرند.
نصب نرمافزارهای موردنیاز
نصب برنامههای کاربردی مورداستفاده، یکی دیگر از نکات بسیار مهم در مدیریت سرور مجازی است. شرکتهای مختلف میزبانی وب پلتفرمهای مختلفی را برای انجام این کار ارائه میکنند. بسیاری از این پلتفرمها میتوانند نصب و مدیریت قابلتوجهی از برنامهها را برای کاربر فراهم کنند. همچنین این امکان را برای افراد فراهم میکنند تا بسیاری از امور مدیریتی را کنترل و اجرا کنند.
سخن نهایی
سرورهای مجازی انواع مختلفی دارند که کاربر میتواند انتخاب کند که این سرور را شخصاً مدیریت کند یا این کار را بر عهده شرکت هاستینگ بسپارد. در این مطلب به طور کامل مدیریت سرور مجازی را مورد بررسی قرار دادیم و به شما گفتیم که مدیریت این سرورها چگونه امکانپذیر است.