یوسفی: با وجود ۵ سد بزرگ، ٧٠٠ روستا و ٢۵ شهر خوزستان دچار تنش آبی هستند
اهواز ، نماینده مردم در مجلس ، با تأکید بر ضرورت رهاسازی آب در خوزستان و جبران خسارت مردم ، خواستار اتمام هر چه سریعتر پروژه های تأمین آب آشامیدنی در این استان شد و گفت: “فریاد می زند با وجود 5 سد بزرگ ، 5 روستا و 15 شهر فشار آب دارد.
مجتبی یوسفی در گفت وگو با دنیای 77 اظهار داشت: متأسفانه در سال های گذشته و به ویژه سال گذشته ما به بحران مدیریت آب و نیرو در مجلس اشاره کردیم و اکنون شاهد پروژه های غیرحرفه ای انتقال آب از شعبه هستیم. من از آقای اردکانیان که خود را متخصص مشکلات آب می داند متعجب شدم. او جهان را توجیه می کند در کجای زمین آنها 25 شرکت فولاد در صحرا ایجاد می کنند و هزاران کیلومتر آب را برای استقرار در آنجا انتقال می دهند؟ به این ترتیب ما اکولوژی منطقه را مختل می کنیم. همین اتفاق در دریاچه ارومیه افتاد و آن را به دریاچه نمک تبدیل کرد و سرانجام 5 استان تصرف شد.
این عضو هیئت رئیسه مجلس خود با اشاره به اینکه طی 15 سال گذشته چیزی به نام ریزگردها در جنوب کشور و خوزستان وجود نداشته است ، یادآور شد: خوزستان به سادگی تمدن بشری بود. بین النهرین و دشت هور که از ایران تا مناطقی از عراق و سوریه امتداد داشت. این سو mis مدیریت منابع آب است و مردم آن را می بینند. در سال 1986 ، ما شاهد یک سیل خود ساخته وزارت نیرو با عدم مدیریت منابع و عدم افشای منابع آب بودیم زیرا آنها می خواستند بگویند خوزستان دارای منابع آب مازاد است و تغییر مکان داده است.
یوسفی افزود: “ما هنوز مصاحبه سالها و 2 سال برخی از مقامات وزارت نیرو و آقای کلانتری را به خاطر نداریم که گفته اند خوزستان تا 50 سال آینده کمبود آب نخواهد داشت. خوب ، حالا جواب مردم را بده : بزرگسالان از فشار آب شدیدی رنج می برند و در 25 شهر با مشکلات شدید آب آشامیدنی روبرو هستند. اینها نشانه های سو mis مدیریت است. 3 روستای جنوب خوزستان از کمبود آب و کم آبی رنج می برند ، دام های انسان در حال نابودی است و معیشت کشاورزان و شبانان در معرض خطر هستند
وی در ادامه یادآور شد: در سال 61 در اهواز ، شادگان ، بندر امام ، ماهشهر ، آبادان و خرمشهر یک متر فاضلاب وارد خانه و زندگی مردم شد ، مردم حق شکایت از من را دارند ، این افراد همیشه فرماندار و حافظ منافع کشور بودند. آیا می خواهیم مناطق شرقی کشور و برخی مناطق سیستان ، بلوچستان و خراسان جنوبی در غرب کشور نیز خالی از سکنه شود؟ و سپس هزاران کرور برای حفظ مرز صرف کنید؟ این سیاست غلط چیست؟
نماینده مردم اهواز در مجلس ادامه داد: “من به عنوان یک خادم مردم انتظار سفر گسترده برخی معاونان وزیر بدون اختیار را ندارم.” امید است که دولت منتخب انتظار داشته باشد مردم و رئیس جدید قوه قضائیه در این زمینه اقدامی انجام دهند. دادگستری را در کنار گذاشتن اقدامات گذشته که به مردم آسیب رسانده است ، درگیر کنید. سیل سال 1999 و باران های 1997 ، 1999 ، 1998 و 1999 زندگی مردم را از بین برد و هنوز غرامت متعلقات آنها پرداخت نشده است. با برخی از مدیرانی که اشتباهات و خطاهای آنها اثبات شده است باید برخورد شود. از جمله ، اما این اتفاق نیفتاد ،
سرانجام یوسفی در مورد راه حل کوتاه مدت بحران خوزستان گفت: “اول آزاد سازی آب است تا به جان انسان و دام آسیب نرسد و معیشت آنها دیگر به خطر نیفتد. مسئله بعدی این است که آیا پروژه ها در سال آینده انجام می شود؟ روشی حرفه ای و محرمانه. باید توسط متخصصان و افراد مورد قضاوت قرار گیرد. در کجای دنیا می توان استانی را از دشت به بیابانی تبدیل کرد که می تواند کویر یک کشور را به چراگاه تبدیل کند؟ این سیاست اشتباهی است که شاهد آن هستیم. بعدی چیزی که برای جبران خسارت مردم است. مردم به دلیل سیل سال 1998 ناامید شده اند. آنها غرامت کامل خود را دریافت نکرده اند. ما امیدواریم که پروژه های تأمین آب آشامیدنی مردم استان در اسرع وقت به پایان برسد.
سرانجام ، عضو هیئت رئیسه مجلس افزود: “جای تأسف است که مردم و میلیون ها تله آبزی در هورالعظیم از بین رفته است. متاسفانه 5 سد بزرگ و 700 دهکده وجود دارد. در خوزستان و 25 شهر فشار آب وجود دارد. “” امید ما این است که دولت آینده و قوه قضائیه یکبار برای همیشه با مجرمان برخورد کنند. “
انتهای پیام