عمومی

چرا غول چراغ جادو برای انتخابات ثبت نام کرد؟

“یکی پرونده داشت ، یک کلید ، من گفتم این کشور فضای کارآفرینی می خواهد. من گفتم ممکن است صدمه بزند. من 40 سال حکومت کردم ، آمده ام خدمت کنم.” من کشورم را دوست دارم. “همانطور که گفته شد و شناسنامه اش را جلوی دوربین رسانه بلند کرد.

شرایط بهتر از چهار سال پیش بود و رفتارها و انواع کمتری غیرمعمول مشاهده می شد ، اما بعضی از آنها ثابت بود و امسال نیز مانند دفعات قبل با تیپ شخصیتی خاص خود ظاهر شدند. با موهای بلند ، کفن ، کراوات ، خط تیره یا چراغ جادویی غول پیکر!

امسال 592 نفر برای شرکت در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده اند. در سال 2017 ، در مجموع 1636 نفر ثبت نام کردند.

در این دوره ، مانند دفعات قبل ، عده ای برای بار دوم ثبت نام کردند و شکایت کردند که هر بار شورای نگهبان آنها را رد می کند. طبق قانون اساسی ، رئیس جمهور دومین مقام عالی رتبه در کشور است و سابقه اداری سطح بالایی برای یک نامزد برای این سمت لازم است. اما چرا این افراد می دانند که اصرار دارند که برای موقعیت دوم کشور ثبت نام کنند حتی اگر در شورای نگهبان تأیید نشوند؟

دنیای 77 این موضوع را از سه منظر مورد بررسی و تحلیل قرار داده است: جامعه شناسی ارتباطات ، جامعه شناسی سیاسی و روانشناسی.

حمید شکری خانگاه ، جامعه شناس ارتباطات ، معتقد است: “از نظر قانونی ، همه در جامعه جایی دارند و می توانند برای ریاست جمهوری کاندید شوند ، اما این بدان معنا نیست که هر کسی با هر سطح تحصیلات یا سوابق می تواند به خود اجازه نامزدی بدهد. درست است که حضور همه در انتخابات یک واقعیت است ، اما رسانه ها باید در نظر بگیرند که هر کسی می تواند در هر موقعیتی و بدون دانش کافی در سیاست و انتخابات شرکت کند. خیر. “

وی با اشاره به نقش رسانه ها در این زمینه اظهار داشت: “این نشان می دهد که رسانه ها در نقش اصلی خود ، یعنی روشنگری در جامعه ، به خوبی کار نکرده اند ، به همین دلیل بسیاری از مردم برای ریاست جمهوری نامزد می شوند.” من همچنین می خواهم رئیس جمهور شدن “نشان می دهد مردم تصور روشنی ندارند. رسانه ها نه تنها به افزایش آگاهی و شفافیت عمومی در این زمینه کمک کرده اند ، بلکه افرادی را که صلاحیت کافی برای کلیک و پسندیدن بیشتر را ندارند برجسته کرده است. نامزدهای واقعی آنقدر ایستاده نیستند همانطور که نامزدهای جعلی در انتخابات ایستاده اند و هنگامی که نامزدهای اصلی قادر به صحبت از طریق رسانه ها نیستند ، آنها در شبکه های اجتماعی صحبت می کنند. باید جامعه را بدون کمتر بخنداند. بنابراین ، انتشار مطالب و تصاویر مربوط به این موضوع باید جلوگیری کرد بگذارید واقعیت را بپذیریم – هنوز تعدادی رسانه غیرحرفه ای وجود دارد که برای ریاست جمهوری رقابت می کنند و برخی از آنها بسیار سودآور نیستند. در کشورهای دیگر انتشار اخبار مربوط به نامزدهای ریاست جمهوری به ندرت اتفاق می افتد. “در واقع ، انتشار تصاویر و سخنان نامزدهای جعلی ، تمسخر از جایگاه اولین پست اجرایی در کشور است.”

نویسنده کتاب برنامه ریزی ارتباطات استراتژیک در زمینه کاهش نامزدهای جعلی در ایندوره در زمان انتخابات ریاست جمهوری “دانش مردم با توسعه شبکه های اجتماعی افزایش یافته است.” تلفن های همراه امروز در دسترس همه است و آنها دیده اند که حضور افراد نامعقول در انتخابات گذشته باعث خنده آنها شده است و به نظر من این نوع مشکلات در کاهش حضور این افراد بی تأثیر نبوده است. از طرف دیگر ، تاج گذاری و محدودیت های تاج گذاری تأثیر بسزایی در کاهش حضور نامزدهای ساختگی داشته است. پیش از این مردم از برخی شهرها به تهران می آمدند و در این مدت به دلیل تاج کرونا نمی توانستند برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری به محل بروند. نباید فراموش کنیم که شرایط اقتصادی ، اختلافات سیاسی و سایر مشکلات ممکن است مردم را به ثبت نام ترغیب نکند. “به عبارت دیگر ، حرکت مردم به سمت مسائل سیاسی مختل شده است.”

شکری خانگاه همچنین در مورد مشارکت بالای چهره های سیاسی در جریان انتخابات توضیح داد: “انگیزه های حضور این افراد باید بررسی شود. با خواندن درباره نامزدها ، متوجه شدم انگیزه ها متفاوت است. به عبارت دیگر ، نامزدها بستر و شرایطی را برای آنها برای صحبت دیگران عده ای در سطح ریاست جمهوری رتبه های خود را بالا می برند تا سایر مناصب اجرایی را بدست آورند. دیگران می گویند که وظیفه خود را انجام می دهند. “من نمی دانم مردم چگونه می دانند از محبوبیت کافی برای اعلام نامزدی خود برخوردار نیستند.”

با این حال ، محمد سالار کسرایی ، پزشک جامعه شناسی سیاسی معتقد است: “جامعه ایران هنوز از نظر فرهنگی قوی است و رفتارهای غیرمعمول زیادی ندارد. از طرف دیگر ، نباید انتظار داشته باشیم که بسیاری از مشکلات و رفتارهای نابهنجار را در سطوح مختلف جامعه شاهد باشیم. تعجب آور نیست که امکان ثبت نام هر کس برای انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد ، اما از نظر جامعه شناختی دلایل مختلفی می تواند برای رفتار انسان وجود داشته باشد ، اولین دلیل فقر ، بیکاری ، تورم و سایر مشکلات است. بسیاری از مشکلات جامعه وجود دارد سازمان سیاسی جامعه نتوانسته است به همان اندازه حل کند. بسیاری از مشکلات درگیر است و برخی از آنها از سطح بحران عبور کرده اند. بنابراین ، وقتی جامعه می بیند که سازمان های سیاسی قادر به حل مشکلات نیستند ، حضور آن یک اعلامیه تعجب آور نیست که یک شخص سطح پایین نامزد خود را برای ریاست جمهوری اعلام کند بدون اینکه خود متوجه شود. مسئله دیگر بی اعتمادی سیاسی است که مورد توجه قرار نمی گیرد. جامعه نسبت به سیاستمداران که جامعه را برای حل مشکلات با نتایج ناقص انتخاب کرده اند ، بی اعتماد شده است. بنابراین ، یک سری عوامل مختلف ، که محاسبه آنها مدتها طول می کشد ، گرد هم می آیند و نوعی بی اعتمادی سیاسی را ایجاد می کنند و منجر به رفتارهای غیرعادی در این مورد می شوند. “به همین دلیل است که مردم با اشکال ، سطح و خواسته های مختلف وارد حوزه های انتخابیه می شوند و آنها می دانند که جایی در این موضوع ندارند اما برای اعلام عمومی وارد میدان می شوند.”

این جامعه شناس به نکته مهم دیگری اشاره می کند: “ما نباید فراموش کنیم که در جوامعی که هیچ نهاد سیاسی وجود ندارد ، یعنی احزاب قدرتمند پایگاه اجتماعی دارند ، نامزدهای ریاست جمهوری اصلاً نمی دانند و افراد مختلف ممکن است کور به نظر برسند زیرا احزاب دوست دارند هیچ جامعه مدنی قوی در پشت این مسئله وجود ندارد و این برای جامعه ای که می خواهد یک انتخابات ریاست جمهوری برگزار کند اما نامزدهای ریاست جمهوری آن را تا آخرین روز ثبت نام نمی دانند چیز خوبی نیست. “کمبود نهادهای سیاسی قوی افزایش می یابد. ”

کسرایی پیشنهاد داد: اعتماد مردم را جبران کنیم ، “اقدامات گسترده ای برای بازگرداندن اعتماد به جامعه مورد نیاز است و با یک نسخه مختصر نمی توان گفت که اگر سیاستمداران این کار را می کردند ، مطمئناً چیزهای بهتری را شاهد خواهیم بود.” مشکلات بسیاری در جامعه ما وجود دارد و کنترل این مشکلات می تواند اعتماد جامعه را بازگرداند. ما در سطح اعتماد اجتماعی و سیاسی ضررهای قابل توجهی متحمل شده ایم و باید اقدامات متعددی برای بازگرداندن ثبات و ثبات در جامعه خود انجام دهیم. “جامعه ایران در حال حاضر از مشکلات زیادی رنج می برد که حل آنها بسیار دشوار است و ما باید منتظر رفتارهای غیرمعمول باشیم.”

سیما فردوسی ، روانشناس نیز معتقد است: “افرادی که با پوشش غیرمعمول و عجیب و غریب به پای صندوق های رای می آیند اغلب کسانی هستند که می خواهند دیده و مورد توجه قرار گیرند. برخی از این افراد ممکن است در کودکی کمبود داشته باشند و اکنون فکر می کنند که آنها خودشان هستند. وی افزود: “این افراد باید بدانند كه از نظر اجتماعی ممكن است گزینه مناسبی برای ریاست جمهوری نباشد ، اما سعی می كنند به هر وسیله خود را نشان دهند ، زیرا یكی از جاهایی كه می توانند به اهداف خود برسند صحنه انتخابات كشور است و هیچ كسی مانع کار آنها نمی شود. مطمئناً دیگران ممکن است دوست داشته باشند با این دستگاه خراب شوند و فکر می کنند اگر اینگونه خود را نشان دهند می تواند باعث درگیری شود و خوشحال می شوند که از این طریق مورد توجه قرار گیرند. در حقیقت ، این مورد است دلیل دیگر مراجعه این افراد به این مرکز به این مرکز نشان دادن مخالفت خود با وضعیت کنونی کشور است. چه او به دنبال ظاهری خاص باشد یا پوشش خاصی ، همه ما می دانیم که چرند – درست یا نادرست – در جامعه ما امری عادی نیست. “البته افرادی که با پوشش های عجیب و غریب به پای صندوق های رای می آیند ممکن است در تقلید از جوامع دیگر از چنین رفتاری تقلید کرده باشند.”

این روانشناس در گفتگو با دنیای 77 ، نحوه برخورد رسانه ها با افراد تشنه توجه اظهار داشت: از آنجا که این موضوع بعد اجتماعی دارد ، رسانه ها نیز باید از آنها پرهیز می کردند ، زیرا هرگونه برخورد با این افراد می تواند جنجال ایجاد کند و ممکن است شخصی باشد ادعای کسی باشید. “یکی از این افراد باشید ، زیرا با نزدیک شدن به زمان انتخابات ، طبیعی است که مردم روشهای مختلف تفکر یا مخالفت با آنها را نشان دهند ، بنابراین نباید این افراد را خیلی جدی گرفت و استدلال کرد. “آنها باید به آرامی عبور کنند.”

فردوسی همچنین به حضور کودکان در مراسم های انتخاباتی یا هنگام ثبت نام نامزدها معتقد است: “همه ما می دانیم که کودکان حق رأی ندارند ، پس چرا آنها وارد دنیای سیاست می شوند؟” والدین آنها باید مسئولیت آن را بر عهده بگیرند. “

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا