نصب سامانه نوین کنترلی در گمرک لطفآباد/بیشترین صادرات خراسان رضوی به افغانستان صورت میگیرد
دنیای 77/خراسان رضوی ناظر گمرکات خراسان رضوی با اشاره به نصب دستگاههای ایکسری با هماهنگی گمرک ایران، از نصب سامانه نوین کنترلی درگمرک لطفآباد خبر داد.
جواد جعفری در گفتوگو با دنیای 77 اظهارکرد: در گمرکات دوغارون و سرخس دستگاه ایکسری نصب شده و به زودی در گمرک لطفآباد نیز فعالیت این سیستم آغاز میشود. با نصب این سامانه در زمینه کنترلی، سرعت بازدید و ارزیابی از بار کامیونها و آشکارسازی آنها افزایش مییابد و در صورت نبود مشکل در ورود و خروج کالا، کامیونها به راه خود ادامه میدهند.
وی افزود: گذرگاه مرزی لطفآباد شهرستان درگز در ۹۰ کیلومتری جنوب عشق آباد، پایتخت ترکمنستان قرار دارد که با راهاندازی سامانه نوین کنترلی، شاهد افزایش سرعت اقدامات در این گمرک خواهیم بود.
ناظر گمرکات خراسان رضوی تصریح کرد: اقداماتی که در زمینه کنترلهای گمرکی به کندی و با تاخیر انجام میشد، با نصب سامانه نوین کنترلی به سرعت انجام میگیرد؛ به عنوان مثال کامیونی که حامل بار تزانزیتی بوده و میخواهد از کشور خارج یا به آن وارد شود، باید مورد کنترل گمرک قرار بگیرد و اگر دستگاه ایکسری نباشد، کارهای کنترلی مربوطه باید به صورت فیزیکی انجام شود که زمانبر است اما زمانی که با دستگاه ایکسری این کنترل انجام شود، قطعا سرعت بالا رفته و از کندی و معطلی کاسته میشود.
روند تشریفات ترخیص کالا در خراسان رضوی در کمترین زمان انجام میشود
جعفری عنوان کرد: روند تشریفات ترخیص کالا در استان اگر احتیاج به نظر سازمانهای دیگر از جمله سازمان استاندارد، سازمان قرنطینه، جهاد کشاورزی، بهداشت و غیره جهت استعلام نداشته باشد، در کمترین زمان انجام میشود.
وی اضافه کرد: در گمرک خراسان رضوی تشریفات گمرکی حداکثر بین یک تا ۳ ساعت انجام میشود و با انجام ارزیابی لازم، پلمب صورت میگیرد.
ناظر گمرکات خراسان رضوی با بیان اینکه برای انجام تشریفات صادرات و ترخیص کالا از گمرکات به هیچوجه تاخیری صورت نمیگیرد، گفت: برای صادرات به کشورهای هدف باید کالا از نظر سلامت و کیفیت کنترل شود و مورد قبول باشد زیرا صادرات کالای بیکیفیت به ضرر کشور و استان است، لذا گمرک باید طبق وظیفهاش با دقت، کنترل لازم را انجام دهد.
جعفری بیان کرد: گمرک به عنوان کنترلکننده مجوزهایی است که سازمانهای دیگر به لحاظ استاندارد، سلامت، بهداشت و غیره باید بدهند، لذا با توجه به نوع کالا یا ماده غذایی، محصول باید به سازمان مربوطه ارسال شود و آزمایشاتی صورت گیرد. گاها روند انجام آزمایشات و ارائه نظرهای تخصصی طولانی شده و ممکن است بررسیها از ۲۴ ساعت تا یک هفته طول بکشد و پس از آن مجوز به گمرک برای صادرات داده شود.
۳۳ درصد صادرات خراسان رضوی به افغانستان صورت میگیرد
وی اظهار کرد: میزان صادرات کالا از مرزهای مختلف بستگی به این دارد که صادرکننده قصد صادرات به کدام کشور را دارد. برای صادرات به کشور ترکیه و اروپا از مرز بازرگان، صادرات به تاجیکستان از مرز سرخس یا لطفآباد و صادرات به افغانستان از مرز دوغارون استفاده میشود.
ناظر گمرکات خراسان رضوی با بیان اینکه بیشترین حجم صادرات استان به افغانستان صورت میگیرد، گفت: طی ۱۰ ماهه نخست سال جاری ارزش صادرات استان یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار بوده که بیشترین بخش آن با ارزش ۴۹۶ میلیارد دلار یعنی ۳۳ درصد مربوط به افغانستان است.
جعفری خاطرنشان کرد: افغانستان، ترکمنستان، تاجیستان، ازبکستان و عراق عمده کشورهایی هستند که از خراسان رضوی به آنها صادرات انجام میشود.
انجام مرحله اول انتقال خدمات گمرکی به راهآهن شهید مطهری مشهد
وی با اشاره به موضوع انتقال خدمات گمرکی از داخل شهر به راهآهن شهید مطهری مشهد عنوان کرد: مرحله اول انتقال گمرک صادراتی راهآهن مشهد انجام شده و در حال حاضر صادرات ریلی در مشهد به راهآهن شهید مطهری منتقل شده و در گمرک راهآهن هیچگونه تخلیه و بارگیری کالای صادراتی انجام نمیشود.
ناظر گمرکات خراسان رضوی در رابطه با انتقال گمرک زمینی مشهد ادامه داد: در بحث انتقال گمرک برای وارداتهایی که به گمرک مشهد به صورت کامیونی انجام میشود، تردد کامیونهای وارداتی مقدار کمی بوده و روزانه به تعداد ۱۰ کامیون نیز نمیرسد.
جعفری یادآورشد: جهت انتقال فنی قسمت زمینی گمرک هماهنگیهای لازم صورت گرفته و انجام آن با پیگیریهای استاندار در دستور کار است و امیدواریم هرچه زودتر محقق شود؛ اما قسمت عمده کار که شلوغی در هسته مرکزی مشهد ایجاد میکرد، گمرک راهآهن مشهد بود که تعداد زیادی از تریلیها، کامیونهای کوچک و بزرگ و وانت وارد آن قسمت میشدند و عمده شلوغی مربوط به آنجا بود که خوشبختانه از چهار ماه گذشته با انتقال گمرک ریلی به راهآهن شهید مطهری مشهد تمام عملیات ریلی در آنجا انجام میشود و از شلوغی این قسمت کاسته شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در مکانهایی که گمرک مستقر است مشکل خاصی نداریم و کار به روال خود در حال انجام است، عنوان کرد: در خصوص تشریفات صادرات و واردات کالا برخی قوانین و مقراراتی دست و پا گیرند.
ناظر گمرکات خراسان رضوی خاطرنشان کرد: به جز گمرک چندین سازمان دیگر از نظر وظایف تخصصی در امور گمرکی دخیل هستند و در روند تشریفات اداری آن سازمانها یک سری فعالیتها زمانبر است و باید اعمال مقررات صورت گیرد که این موارد استانی نیست و اغلب مربوط به قوانین بالادستی است.
جعفری ادامه داد: قاعدتا گمرک نیز به دنبال کاهش مدت تشریفات گمرکی است؛ به طوری که گمرک ایران با توجه به رایزنیهای انجام گرفته و تفاهمنامههایی که با سازمانهای مرتبط برای صادرات و واردات کالا امضا نموده، تلاش کرده تشریفات گمرکی واردات از حدود ۱۷ روز کاری به 6 روز برسد و تشریفات گمرکی صادرات که قبلا حدود یک هفته بوده، به طور متوسط به ۴۸ ساعت کاهش یابد.
وی افزود: برخی موانع در حوزه قوانین و مقررات گمرکی باید در سطح کشور پیگیری و با اصلاح آنها به استانها ابلاغ شود؛ در غیر این صورت در استان موانع زیرساختی برای ارائه خدمات گمرکی وجود ندارد و در راستای تسهیل امور گمرکی برای واحدهای تولیدی و صادرکنندگان، تفاهم و همگرایی بین تمام دستگاهها وجود دارد.
انتهای پیام