قطب تجاری تهران روی قنات/خطر ریزش قناتهای متروکه پایتخت
دبیر کارگروه ملی بلایای طبیعی گفت: حدود 50 هزار چاه یا چاه در تهران و بیش از 550 کیلومتر مخزن وجود دارد. متأسفانه اگر این ریزش ها در زیر پی ساختمان ها اتفاق بیفتد می تواند باعث ریزش ساختمان شود. این یک رویداد مهم است که باید به آن توجه شود.
دکتر در گفت وگو با دنیای 77، علی بت الهی وی با اشاره به وضعیت تخریب اراضی در نسیم شهر و استان تهران گفت: کوچه، حیاط خود را چاله نشان می دهد. ابعاد این سوراخ 10 متر طول، 3 متر عرض و 2 متر عمق بود.
وی ادامه داد: همانطور که گفته شد علت این حادثه انبوه آب های قدیمی و متروکه در سطح شهر تهران و اطراف آن است. سرشاخه های این آب انبار شامل نسیم شهر و برخی نقاط دیگر است که در گذشته بیشتر برای آبیاری و انتقال آب استفاده می شد.
بیت اللهی می گوید: متأسفانه اکنون ساختمانی بر روی آب ها یکی پس از دیگری ساخته شده است که مدفون شده و هیچ اثری روی زمین نیست و به دلیل آبشارها و شستشوی آب، ناگهان فرو می رود و سوراخ هایی در زمین ایجاد می شود. ریزش نسیم شهر در نهم دی ماه ادامه همین حادثه است. البته این منطقه در جنوب غربی استان تهران و در مجاورت تهران است که منطقه ای با تخریب فوق العاده بالا و تا 24 سانتی متر در سال است، میزان تخریب در این منطقه که نسیم شهر، چرمشهر، اسلامشهر و … می باشد. . همچنین گنجانده شده است.
بیت الهی ادامه داد: اگر این منطقه یارانه ای را در نظر بگیریم شامل مناطق 17، 18، 19 تهران و همچنین حدود 2 میلیون و 300 هزار نفر در شهرهای اقماری جنوب و جنوب غرب تهران است. چندین پمپ بنزین، پمپ بنزین، لوله های سوخت، چندین کارخانه و مراکز صنعتی نیز در این منطقه قرار دارند. بیشترین میزان تلفات زمین در استان تهران در این منطقه است. بنابراین، خطر زمین لغزش می تواند خسارات جدی ایجاد کند.
دبیر کارگروه ملی بلایای طبیعی همچنین درباره ریزش آب های متروکه در تهران صحبت می کند. اگر این ریزش ها در زیر پی ساختمان ها اتفاق بیفتد، متأسفانه می تواند باعث ریزش ساختمان شود. این یک رویداد مهم است که باید به آن توجه شود.
وی در ادامه گفت: پرونده ای بر روی حوضی در تهران کار شده است که قطعا کامل نیست. بر اساس آن گفته می شود حدود 50 هزار میله یا چاه آبزیان در تهران قرار دارد و بیش از 550 کیلومتر خط آب وجود دارد. از شمال به جنوب شهر به صورت خط آب زیرزمینی امتداد دارد. اینجا آنقدر سفره های زیرزمینی وجود دارد که تخمین زده می شود اگر از شرق به غرب تهران حرکت کنیم، هر 300 تا 400 متر یک زهکش را قطع کنیم.
دبیر کارگروه ملی بلایای طبیعی با اشاره به اینکه این سفره ها در فاصله 300 تا 400 متری از یکدیگر قرار دارند، گفت: این سفره ها از شمال به جنوب امتداد دارند. وقتی به جنوب می رویم به هم نزدیک می شوند و زمین ها و باغ های گذشته تهران را آبیاری می کنند. متأسفانه زمین و باغ ها اکنون ساختمان هستند و دیگر استفاده نمی شوند و آب منتقل نمی شود.
وی ادامه داد: قبلاً این آب انبارها مالک خصوصی داشتند، اما اکنون رها شده و بدون حفاظت هستند، این سفره ها به مرور زمان به سطح زمین می افتند، به همین دلیل باید در ایمنی شهری هوشیار باشیم، این پدیده در زمان بارندگی و بارندگی بیشتر دیده می شود. به دلیل تأثیرات امتیازدهی زیرسطحی.
بیت الهی گفت: احتمال وقوع این حادثه به ویژه در فصلی که بارندگی ها افزایش می یابد و با شسته شدن آب و خروج آب در تمام نقاط تهران وجود دارد و به دلیل ترافیک و محیط زیست شناسایی می شوند. لرزش ناشی از این بارندگی.” سرعت بیشتر. یعنی توالی و تداوم این اتفاقات را می توان بارها و بارها تکرار کرد.
وی گفت: اگر نقشه ای از این آب ها را در ذهن خود تصور کنیم، در مناطقی مانند 12، 10، 11 و مرکز شهر متمرکز می شوند و اصلی در منطقه 12 که مرکز تجاری، بازار کشور و. به زودی.” بسیاری از مراکز تجاری کشور در این منطقه قرار دارند که مشکل را پیچیده تر و خطرناک تر می کند.
دبیر کارگروه ملی بلایای طبیعی افزود: همه این مخازن خشک نیستند، البته حتی در برخی ادارات و حتی در بسیاری از پارک ها در کنار فضای سبز شهرداری، از آب این مخازن برای آبیاری سبز استفاده می شود. محل
وی گفت: فکر می کنم اولین قدم این است که برنامه ریزی دقیق تری برای این کانال ها داشته باشیم. باید زیر نظر شهرداری تهران باشد. قبلاً این آب انبارها مالکیت داشتند و هر آب انباری صاحبی داشت. الان متأسفانه هیچ دولتی وجود ندارد که سندش به نام آنها باشد و ورثه هم ادعایی بر آن ندارند، چون زمینی وجود ندارد. بنابراین در حال حاضر آنها هیچ مالک واقعی ندارند و فقط یک مالک در سند دارند.
بیت الله یادآور شد: این آب ها متروکه هستند. از آنجایی که فضای سبز شهرداری تهران یکی از بهره برداران آب این مخزن است، پیشنهاد می کنم هماهنگی هایی در این زمینه با مدیریت شهرداری تهران انجام شود و تهیه نقشه های آبزیان توسط آژانس نقشه برداری و سایر مشاوران قابل انجام باشد. موسسه مهندسی. کار را تمام کن نکته مهم این است که مشخص نیست زیر بنای در حال احداث آبخوانی وجود دارد و این سفره ها به صورت اتفاقی پیدا می شوند. بنابراین می توانند باعث زمین خوردن شوند که منجر به پشیمانی شود.
پیام تمام شد