سرزمین مودبهای زاغهنشین – دنیای 77
بنگلادش در قسمت شرقی آسیای جنوبی و هند واقع شده است. پایتخت داکا است و 161 میلیون نفر جمعیت دارد. بنگلادش هشتمین کشور پرجمعیت جهان و پرجمعیت ترین کشور از نظر جمعیت است. این کشور هزار و 106 نفر در هر کیلومتر مربع جمعیت دارد.
به گزارش دنیای 77 ، خرسان در ادامه نوشت: این کشور از نظر جغرافیایی کاملاً توسط هند احاطه شده است و قسمت کوچکی از آن از جنوب با میانمار هم مرز است. به دلیل قرارگیری در شبه قاره هند ، به شدت تحت تأثیر هند قرار دارد. بنگلادش جمعیت بسیار ضعیفی دارد و در زمره کشورهای کم توسعه یافته جهان قرار دارد. داکا جنوبی یکی از مهمترین شهرهای جنوب آسیا است و به عنوان شهر مساجد نیز شناخته می شود. از طرف دیگر ، به دلیل حرکت روزانه پنج ریکشاوی لاک (یک نوع سه چرخ) در جاده های خود ، به عنوان پایتخت جهانی ریکشا نیز شناخته می شود.
در ادامه می توانید با سبک زندگی این کشور و مردم آن بیشتر آشنا شوید.
فقر 49٪ بنگلادشی ها را تحت تأثیر قرار داده است
فقر و سو mal تغذیه در بنگلادش به دلیل بلایای بیشمار و تراکم جمعیت زیاد است. پایتخت آن حدود 9 میلیون نفر جمعیت دارد. بیش از دو میلیون نفر از این افراد در محله های فقیرنشین و حاشیه نشینی در حومه شهر زندگی می کنند یا هیچ سرپناهی ندارند. در حال حاضر 31.5٪ از بنگلادشی ها در فقر و 1.6.6٪ در فقر مطلق زندگی می کنند. کشاورزی بخش اصلی اقتصاد کشور است. 14.2 درصد از کل تولیدات داخلی بنگلادش به محصولات کشاورزی و 42.7 درصد از نیروی کار این کشور به کشاورزی اشتغال دارد. شالیزار و کتان مهمترین محصولات کشاورزی بنگلادش هستند. گاز طبیعی عمیق اخیراً در خلیج بنگال کشف شده است. این کشور فاقد منابع معدنی قابل توجه و ذخایر زیرزمینی است.
سلامتی عجیب و وضعیت تعمیق رودخانه در بنگلادش
وضعیت بهداشت عمومی در بنگلادش تقریباً فاجعه بار است. در این شرایط ، فقط 3٪ از بودجه سالانه کشور به بهداشت اختصاص یافته است. بزرگترین مشکل مردم بنگلادش عدم دسترسی به آب سالم است که بعداً خواهیم آموخت ، اما عدم دسترسی به خدمات بهداشتی یکی دیگر از مشکلات این کشور است. در حال حاضر ، فقط 61٪ از مردم به خدمات بهداشتی استاندارد دسترسی دارند. کمبود زیرساخت های بهداشتی در بنگلادش منجر به افزایش مرگ و میر ناشی از اپیدمی کوید 19 شده است که با گذشت زمان بیشتر از چین است. محمد نسیم ، وزیر بهداشت سابق ، در ژوئن سال گذشته در اثر بیماری ویروس کرونا قلب درگذشت. همچنین باید در مورد وضعیت آب لوله کشی در این کشور بدانید 50٪ این آب از طریق لوله های p به خانه وارد می شود و کیفیت لازم برای نوشیدن را ندارد. یک سوم جمعیت بنگلادش می توانند از آب لوله کشی تصفیه نشده استفاده کنند. از سوی دیگر ، میلیون ها نفر در بنگلادش به دلیل وجود آرسنیک در آب در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند. آرسنیک باعث سرطان می شود و عملکرد کبد ، کلیه و قلب را مختل می کند. تحقیقی توسط تیمی از محققان بین المللی که در مجله معتبر لانست منتشر شد نشان داد که در یک تحقیق 12 ساله بر روی 12000 بنگلادشی ، بیش از 20 درصد مرگ ها به دلیل مسمومیت با آب بوده است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) در بیانیه ای اعلام کرد که تاکنون مهمترین علت مسمومیت بوده است.
رفتار بنگلادشی ها
تاج های بزرگ روی سر ادای احترام به بزرگان یکی از اصول مهم جامعه بنگلادشی است. در این فرهنگ ، بزرگان را باهوش می دانند و از همه چیز نظرخواهی می شود. سیگار کشیدن ، نوشیدن مشروبات الکلی ، شوخی و حتی مسخره کردن بزرگسالان در فرهنگ مردم این کشور محکوم نیست.
ادبیات نمونه بنگلادشی | بنگلادشی ها بسیار مودب هستند. این افتخار برای میهمانان یا غریبه ها چند برابر است. به ندرت پیش می آید که یک غریبه در بنگلادش احساس بی احترامی کند. در میان مردم این کشور معمولاً به ویا ، به معنای برادر بزرگتر ، اگر مرد باشد ، و آپا به معنای خواهر بزرگ ، اگر زن باشد ، گفته می شود. فراخوانی مردم با نام کوچک در بنگلادش غیرمتمدن تلقی می شود. بهترین راه برای رسیدن به مردم و اشتباه نگرفتن آنها در یک گروه ، گفتن نامه آنها با پسوند خواهر یا برادر است. اگر مخاطب نسلی از او بزرگتر است ، باید او را عمه یا دایی صدا کند.
سلام به سبک بنگلادشی سلام و احوالپرسی در بنگلادش بدون توجه به جنسیت ، سن و مذهب به روش اسلامی انجام می شود. هرکسی که به جایی وارد شود با صدای بلند می گوید: “درود بر شما” و حضار بلافاصله پاسخ می دهند: “و سلام بر شما”. سلام بزرگتر از اصل سلام است. در ابتدا سلام گفتن همیشه یک کار کوچک است. معمولاً افراد فقط به افراد هم جنس سلام می دهند. یعنی زنان با زنان و مردان با مردان. معاشرت با جنس مخالف در محل کار امکان پذیر است ، اما به ندرت در خانواده و محیط های عمومی امکان پذیر است.
آداب غذا خوردن | اگر شما به عنوان یک غریبه غذا به بنگلادش دعوت شده اید ، در اینجا چند نکته باید بخاطر بسپارید که نشان دهنده فرهنگ آنها است:
* هرگز دعوت هیچ بنگلادشی را مستقیماً رد نکنید. در این کشور بی ادبانه قلمداد می شود. اگر نمی توانید به موقع در یک مهمانی شرکت کنید ، باید از عبارات غیر مستقیم مانند “بهترین کار را انجام دهم” یا “ببینید برنامه من چگونه کار می کند” استفاده کنید.
* وعده های غذایی در دو گروه زن و مرد در داخل و خارج از خانه سرو می شوند. به عنوان مثال ، اگر به همراه همسرتان به مهمانی دعوت شده اید ، باید جداگانه غذا بخورید.
* بسیاری از مردم بنگلادش با دست غذا می خورند ، بنابراین خوردن غذا در بشقاب مشترک طبیعی است.
* دستان خود را قبل از غذا بخوبی بشویید ، اگر احساس راحتی نمی کنید با دست غذا بخورید ، می توانید قاشق و چنگال بخواهید. قاشق و چنگال در بیشتر خانه های بنگلادشی برای مهمانان موجود است.
* ترتیب پذیرایی در ضیافت بنگلادشی به شرح زیر است: ابتدا مهمانان ، سپس سن بزرگسالان و بالاخره کودکان را ترجیح می دهند.
* باید توجه داشته باشید که هرگز نباید وعده غذایی خود را قبل از بزرگترین فرد در میان جمعیت شروع کنید. این بی ادبی بزرگی است.
* هنگام غذا خوردن ، میزبان شما اصرار کرد که دوباره برای شما غذا درست کند. گاهی اوقات ممکن است کلمه “من سیر شده ام” برای آنها تعارف آور به نظر می رسد ، بنابراین اجازه دهید غذای بیشتری برای شما سرو کنند حتی اگر در بشقاب شما سالم باشد.
آداب و رسوم هدیه دادن | در بنگلادش هدایا معمولاً بین اعضای خانواده و در روزهای تعطیل مانند فطر و قربان رد و بدل می شوند. خرید هدایای تولد در این کشور رسم جدیدی است و در برخی از خانواده های شهری معمول است. در اینجا چند راه جالب برای هدیه دادن به یک بنگلادشی آورده شده است:
* نشان دادن عشق از قیمت مهمتر است. با توجه به اینکه هدیه ای باید پرداخت شود ، هدیه ای گران قیمت که امکان خرید آن وجود ندارد ، نسبت به بنگلادش داده شده بی ادبانه تلقی می شود.
* شما هرگز به هیچ بنگلادشی پرداخت نخواهید کرد. در این فرهنگ پول فقط یک هدیه نیست ، دادن آن به کسی بسیار اهانت آور است. همچنین باید توجه داشت که دادن گل های سفید ، به ویژه گل های یاسمن ایده خوبی نیست زیرا این گل ها معمولاً در دفن یا جنازا استفاده می شود.
* سوغاتی هایی مانند میوه ها ، میان وعده ها ، کیک ها ، شیرینی ها ، شکلات های با کیفیت یا صنایع دستی کوچک از کشورهای دیگر هدایای خوبی هستند.
* هنگام هدیه دادن به بنگلادشی مراقب باشید آن را با دو دست بگیرید یا فقط با دست راست بگیرید زیرا دست چپ در فرهنگ بنگلادشی تمیز به حساب نمی آید.
* یک بنگلادشی واقعی هدیه خود را برای عموم افشا نمی کند.
رانندگی به سبک انگلیسی
به دلیل تراکم جمعیت و قدرت غیرمجاز ، جاده ها و بزرگراه های بنگلادش به شدت و به طور مداوم به شدت قاچاق می شوند. این وضعیت رانندگی در جاده های بنگلادش را دشوار می کند. این موارد باید شامل آلودگی هوا و تصادفات متعدد جاده ای باشد. جاده ها و جاده ها در بنگلادش به سبک بریتانیایی است ، رانندگان از سمت چپ رانندگی می کنند و از سمت راست فرمان می گیرند. جوانان زیر 18 سال مجاز به نشستن پشت فرمان هستند ، اما تا 21 سالگی اجازه رانندگی با وسایل نقلیه متوسط و بزرگ از جمله اتوبوس ، مینی بوس و کامیون از انواع مختلف را ندارند. جالب است بدانید که حداکثر سن رانندگی در این کشور 65 سال است و پس از رسیدن به این سن ، مجوزهای عمومی به طور خودکار لغو می شوند.
میهن پرستان عروس بنگلادشی هستند!
در مناطق روستایی زنان نیاز به کارهای خانه مانند نظافت و نگهداری از کودکان دارند و مردان با کار در خارج از خانه درآمد کسب می کنند. در مناطق شهری زن و مرد با هم کار می کنند تا از خانواده در بیرون از خانه مراقبت کنند اما زنان علاوه بر کار در خارج از خانه به عنوان خانه دار نیز کار می کنند. با مدرنیزاسیون زندگی در بنگلادش ، این خانواده به تدریج شکلی کوچک و اصیل به خود گرفتند. با این حال ، هنوز تمایل بیشتری به سنت و اعضای خانواده برای نجات زندگی مشترک وجود دارد. طبق این رسم پسران خانواده پس از ازدواج از والدین جدا نمی شوند اما عروس به خانه مادر شوهر می آید تا بقیه عمر خود را در کنار آنها بگذراند تا پدر و مادر شوهر زنده بمانند. هرگونه تلاش زوج جدید برای جدا شدن از جامعه محکوم است. در این شرایط ، تمام تصمیمات توسط پدر خانواده اتخاذ می شود ، به همین دلیل بارها پروژه هایی با نام “ساقدوش عروسهای بنگلادشی” در شبکه های اجتماعی این کشور راه اندازی شده است!
مناظر اصلی طبیعی بنگلادش
این کشور به طور طبیعی در دشت های بنگال واقع شده است. از نظر آب و هوایی ، بنگلادش دارای آب و هوای گرم و مرطوب است و به دلیل مجاورت با خلیج بنگال و اقیانوس هند ، این کشور به دلیل جریانات موسمی در تابستان و صدها نفر در معرض خطر سیل است. هر سال بمیر رودهای گنگ ، برهماپوترا (جامونا) ، مگنا و پادما مهمترین رودها و جویبارهای بنگلادش را آبیاری می کنند. رودخانه های گنگ و برهماپوترا از هیمالیا سرچشمه می گیرند و به خلیج بنگال می ریزند. هیچ منبع رودخانه ای از بنگلادش در این سرزمین نیست. رودخانه ها و آبشارهای متعدد مهمترین مناظر بنگلادش هستند که بر معیشت مردم آنجا تأثیر بسزایی گذاشته است. این رودخانه ها مناطق وسیعی را آبیاری کرده و یک نوع حمل و نقل راحت و ارزان ایجاد کرده اند. رسوبات آبرفتی این رودخانه ها باعث غنی سازی زمین های کشاورزی و ذخایر عظیم ماهی آنها منبع غذایی مهمی برای ساکنان این کشور است. با این حال ، به دلیل تداوم این رودخانه ها و گاهی اوقات تغییرات شدید و سرریز آنها ، بنگلادشی ها رنج زیادی می برند. بنگلادش پیشینه غنی در موسیقی ، معماری ، مجسمه سازی و نقاشی دارد.
دین و زبان مردم بنگلادش
اسلام دین معنوی مردم بنگلادش است. حدود 90٪ مردم این کشور مسلمان هستند. آیین هندو دومین مذهب رایج در کشور است. حدود 9٪ بنگلادشی ها هندو هستند. کمتر از 2٪ از جمعیت باقیمانده بنگلادش مسیحی و بودایی هستند. زبان آنها بنگالی است که از زبان هندوآریایی است و خط خاص خود را دارد. از زبان انگلیسی هم در آموزش عالی و هم در دادگستری استفاده می شود. بنگلادشی های مرفه ، که معمولاً در خارج از کشور تحصیل می کنند ، به زبان انگلیسی تسلط دارند. در شهرها ، بیشتر مردم می توانند انگلیسی صحبت کنند و حداقل آن را به خوبی درک کنند ، اما در مناطق روستایی اوضاع متفاوت است و بنگالی غالب است. زبان محاوره ای بنگالی پر از ضرب المثل ها و ضرب المثل های اردو است ، که نتیجه دوره قبل از 1971 ، دوره ای است که پاکستان نام پاکستان شرقی را اشغال کرده است. در آن زمان ، دولت پاکستان اردو را به عنوان زبان رسمی کل پاکستان ، از جمله پاکستان غربی (پاکستان مدرن) و پاکستان شرقی (بنگلادش) معرفی کرد.
انتهای پیام