تنها درختان خشک و آفت زده در جنگلها میسوزند؟
درحالی که آتش سوزی جنگل ها و مراتع سال ها نگرانی عمده ای برای حفظ منابع طبیعی و تنوع زیستی بوده است ، فرمانده یگان حفاظت جنگل ها گفت: تنها پنج درصد از مناطق آسیب دیده از آتش توسط درختان در حال نابودی است. آنها خشک و تخریب شده اند ، اما دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی تأکید کرد که این آتش سوزی ها آسیب های شدیدی به اکوسیستم های جنگلی وارد می کند.
به گزارش دنیای 77 ، حفاظت از جنگل ها همواره یکی از مهمترین مسائل زیست محیطی در جهان بوده است ، به ویژه در ایران که تنها هفت درصد از کل مساحت آن جنگلی است و آتش سوزی در این منطقه محل نگرانی است. در همین حال ، فرمانده یگان حفاظت جنگل آماری از تعداد درختان از بین رفته در آتش سوزی جنگل ها ارائه کرد که از سوی دبیر مقام ملی تنوع زیستی پاسخی دریافت کرد.
سرهنگ رضا اکبری – فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری – در دنیای 77 وی گفت: “در 10 سال گذشته ، میانگین مساحت متاثر از آتش سوزی های سالانه در مناطق منابع طبیعی 18000 هکتار است و میانگین تعداد آتش سوزی در جنگل ها و مراتع سالانه 2000 مورد برآورد می شود.”
وی افزود: از ابتدای امسال تعداد آتش سوزی ها در جنگل ها و مراتع 44 درصد نسبت به میانگین سالانه 10 سال گذشته و مساحت متاثر از آتش سوزی 23 درصد کاهش یافته است.
اکبری تعداد آتش سوزی ها و خسارات وارده به مناطق آسیب دیده را ناشی از اقدامات پیشگیری از آن می داند و گفته شده است: باعث آتش سوزی در جنگل ها و مراتع کشور شده است.
فرمانده یگان حفاظت جنگل ها در ادامه خاطرنشان می کند: “وقتی می گوییم 18000 هکتار از زمین های کشاورزی در آتش است ، می گوییم 18000 هکتار در آتش سوخته است ، نه اینکه درخت از بین رفته است. ما تخمین می زنیم که حدود پنج درصد از منطقه آسیب دیده از آتش 822 درصد از آتش سوزی و درختان ما را ایجاد می کند و از بین نمی برد ، بنابراین اگر گفته شود سالانه 18000 هکتار جنگل سوزانده می شود ، باید به خاطر داشته باشیم که “در این منطقه ، پنج درصد درختان آسیب دیده اند. “
اکبری افزود: فقط درختان خشک و حشره ای در حریق به طور کامل از بین می روند اما درختان زنده از بین نمی روند.
آمار و تجزیه و تحلیل ارائه شده در مورد آتش سوزی جنگل ها واقعی نیست
هادی کیادلیری ، دبیر مرجع ملی کنفرانس ملی تنوع زیستی ، از اظهارات فرمانده سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری انتقاد کرد: «اینها آسیب دیده و از بین رفته اند و این درختان معمولاً خشک و آسیب دیده اند.
به گفته کیادلیری ، آتش سوزی جنگل ها از آتش سوزی سطحی گرفته تا تنه درختان یا آتش سایه بان است.
وی توضیح می دهد: بسیاری از آتش سوزی های جنگلی ، به ویژه در منطقه زاگرس ، حتی اگر سطحی باشند و صدمات کمی به درختان وارد کنند ، همه گیاهان ، گیاهان و جانوران آن منطقه را از بین می برد که نابودی آن باعث از بین رفتن کل اکوسیستم می شود. به آینده جنگل زاگرس نگران کننده است زیرا بازسازی فعلی ، کاشت گیاهان و نهال ها در منطقه به دلیل چرای بی رویه و فرسایش خاک دشوار است ، بنابراین نباید با ارائه چنین تجزیه و تحلیل و آماری خسارت ناشی از آتش سوزی جنگل را دست کم گرفت.
دبیرکل کنوانسیون ملی تنوع زیستی تأکید کرد که “آتش سوزی آسیب های شدیدی به اکوسیستم های جنگلی وارد می کند و نمی توان گفت فقط حشرات و درختان خشک شده از بین می روند”.
وی ادامه داد: می توان ادعا کرد که درختان خشک و پوسیده زمانی بیشتر از آتش سوزی جنگل ها آسیب می بینند که شدت آتش سوزی کمتر از آتش سوزی های طبیعی و غیرمعمول است ، اما طبق ارقامی که از سوی سازمان جنگل ها منتشر شده ، بیش از 90 درصد آتش سوزی ها توسط جنگل های انسانی و زمین های چرا “، بنابراین این ارقام و اظهارات با یکدیگر متناقض هستند ، زیرا علاوه بر شدت آتش سوزی های غیر معمول ، بیش از آتش سوزی های طبیعی ، عمدا بر اساس نیاز به آتش سوزی ، هدف از سوزاندن مردم و جنگل ها و مراتع آسیب دیده اند و فرقی نمی کند درختان آسیب دیده ، خشک یا زنده باشند.
متأسفانه مدتی است که ذهنیت سازمان های جنگلی جذب و قطع درختان به اصطلاح آلوده ، شکسته یا خشک شده است ، اما کارشناسان به دلایل فنی زیادی با این امر مخالف هستند. ” به منطقی به نظر می رسد که بتوان نتیجه گرفت که فقط درختان خشک و حشرات تحت تأثیر آتش سوزی جنگل ها قرار می گیرند و برای جلوگیری از آتش سوزی ، درختان خشک و حشره دار باید از جنگل خارج شوند.
وی گفت: منابع طبیعی بخشی از اموال مردم است. آژانس های متولی نگهبان اموال مردم هستند و باید اقدامات لازم برای حفظ این دارایی ها انجام شود ، بنابراین داشتن آمار خوب یا بد از آتش سوزی نهال این آژانس ها ضروری است. و صحرا. “مردم را نگه دارید تا مردم با آگاهی لازم از اموال و نسلهای آینده خود محافظت کنند.
انتهای پیام