افزایش تلفات سوءمصرف موادمخدر در کشور
پزشکی قانونی اعلام کرده است که در نیمه نخست امسال 2490 نفر در کشور بر اثر مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده اند که از این تعداد 2123 نفر مرد و 367 نفر زن هستند.
به گزارش دنیای 77، به نقل از خبرگزاری دنیای 77، در شش ماهه نخست امسال، تعداد فوتهای ناشی از مصرف مواد مخدر نسبت به مدت مشابه سال گذشته 0.5 درصد افزایش داشته است.
بر اساس این گزارش و بر اساس نوع ماده مصرفی در مرگ و میر مصرف کنندگان مواد مخدر، 544 نفر به دلیل مصرف مواد مخدر، 112 نفر به دلیل مرگ های محرک یا توهم زا و 1068 نفر به دلیل مصرف مواد مخدر مانند متادون و ترامادول جان خود را از دست داده اند. گم شده. در این مدت ۷۶۶ نفر بر اثر مصرف همزمان طبقات مختلف مواد مخدر جان خود را از دست دادند.
آمار مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در سال گذشته 3.7 درصد افزایش یافته است
اما بر اساس آمار سازمان پزشکی قانونی، تعداد مرگ و میر ناشی از مواد مخدر در سال گذشته نسبت به سال قبل 3.6 درصد افزایش داشته است. ده سال گذشته.
دکتر مهدی صابری، رئیس اداره روانپزشکی قانونی اداره کل پزشکی قانونی استان تهران در خصوص مراجعات این اداره در زمینه مواد مخدر گفت: برای اظهار نظر در خصوص مسئولیت کیفری به این اداره معرفی شدند.
وی افزود: همچنین ارجاع بازداشت شدگان به دلیل عدم تحمل حبس و اختلال در دوران حبس از دیگر دلایل حضور مصرف کنندگان مواد مخدر در بند قانونی است.
دکتر صابری در قسمت معاینات پزشکی قانونی به خانواده معتادان نیز اشاره می کند و تصریح می کند: گاهی مراجعات ما از سوی خانواده ها به ویژه همسران معتادانی است که برای حضانت فرزند در مرکز معاینه آژانس حضور می یابند یا برای زندگی با این افراد مشکل دارند. آنها متوجه می شوند و روانپزشک با توجه به شرایط و ضوابط موجود در مورد درخواست آنها اظهار نظر می کند و نظر کارشناسی خود را به مراجع قضایی اعلام می کند.
خانواده ها نسبت به تغییرات رفتار غیرعادی نوجوانان حساس هستند
رئیس اداره روانپزشکی قانونی در بخشی دیگر از سخنان خود نقش خانواده و شیوه صحیح تربیت را در پیشگیری از گرایش کودکان به مواد مخدر و هر نوع جرم و جنایت بسیار موثر دانست و گفت: در بسیاری از موارد افراد پیگیری می کنند. بی توجهی خانواده آنها را در دام اعتیاد قرار می دهد و ممکن است به دلیل اعتیاد به مواد مخدر مرتکب جنایت یا تخلف شوند.
وی ادامه داد: علیرغم نقش مهم خانواده در تربیت نوجوانان، اما در برخی موارد مراجعات روانپزشکی قانونی که عمدتا افراد بالای 20 سال هستند، نشان می دهد که فرد معتاد شده و خارج از خانواده مرتکب جرم می شود. و والدین نمی توانند کنترل کاملی بر روابط و دوستان خود داشته باشند.
دکتر صابری خاطرنشان کرد: اما حساسیت منطقی خانواده به رفتار فرزندان و حتی حساسیت به تغییر رفتار همسر و همچنین برخورد صحیح با این افراد در صورت اعتیاد به مواد مخدر می تواند تا حد زیادی از وضعیت خطر و ارتکاب هر جرمی بکاهد. ” جلوگیری از تخلف.
رئیس گروه روانپزشکی قانونی با تشریح رفتارهایی که نیازمند حساسیت خانواده ها است، می گوید: توجه به برخی علائم و تغییرات رفتاری به خانواده ها کمک می کند تا از عواقب جبران ناپذیری از جمله سفرهای غیرعادی و تماس های نامنظم پیشگیری کنند. اعضای خانواده نمی خواهند در مورد آن بدانند.
وی افزود: رفتار پرخاشگرانه غیرمعمول یا تغییر رفتار و سرخوردگی غیرمنطقی، اختفا یا سرقت پول و اشیای قیمتی از منزل حکایت از گرایش احتمالی جوانان به سمت اعتیاد دارد که خانواده ها باید با آن برخورد مناسبی داشته باشند. چالش ها و مسائل.
به گزارش پزشکی قانونی، به گفته دکتر صابری، آگاهی از گرایش جوانان به مواد مخدر و آگاهی از علائم و نشانه های اولیه و مشاوره صحیح قطعا می تواند جوانان را از افتادن در دام و شکست مواد مخدر نجات دهد. مردم
پیام تمام شد